Vijolični korak bliže vrnitvi naslova

Svoje je Maribor na koncu dosegel, a 39. nogometni derbi ne bo ostal v lepem spominu navijačem.
Fotografija: Maribor je zadržal 10 točk prednosti, Olimpija lahko še upa. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Maribor je zadržal 10 točk prednosti, Olimpija lahko še upa. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Maribor je zadržal 10 točk prednosti, Olimpija lahko še upa. Veliki derbi 23. kola 1. SNL ni prinesel golov ne veliko nogometnih užitkov. Štajerci so bolj zadovoljni, saj imajo do konca prvenstva še 13 tekem, domala neulovljivo točkovno prednost in še derbi v Ljudskem vrtu.

Prvih 45 minut so vijolični brez težav držali zeleno-bele na varni razdalji in daleč od vrat pretežno nezaposlenega vratarja Kenana Pirića. V nasprotju s tradicijo tekem v Stožicah so celo imeli večjo posest žoge v svojih nogah.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Veliko volje in želje je bilo bistveno premalo za večja vznemirjanja pred vrati enih ali drugih. Še najbolj vroče je bilo pred ljubljanskimi, ko je Macky Bagnack v 27. minuti blokiral strel Luke Zahovića s 13 m. Bojda z roko, a v slovenski ligi še ni pomoči VAR, da bi zelo solidni glavni sodnik Damir Skomina lahko v "drugem poskusu" odločil pravilno ali pravično.



Približno 11.000 navijačev si je zaslužilo več kot le strel ali dva enih in drugih. Manj od pričakovanj so pokazali Ljubljančani, zato je bil njihov odziv v drugem polčasu povsem drugačen. Odločno so šli v tekmo, stisnili Mariborčane na njihovo polovico in dosegli, kar so želeli – pritisk.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Obrodil je najprej eno, nato še drugo lepo priložnost. V prvi, ob koncu 48. minute, je visoki Rok Kidrič zatresel prečko, v drugi je Goran Brkić sprožil z 20 m v desni vratarjev kot, Pirić pa se je stegnil toliko, da je žogo odbil v vratnico in v kot.

Olimpija je pokazala več ambicij, toda ni imela razpoloženega posameznika in dodane vrednosti. Stefan Savić je bil zaprt, Rok Kronaveter pa premalo aktiven in pri moči, da bi lahko bil tudi nevaren. Maribor je drugi polčas igral le zato, da je zadržal "nulo". Svoje je na koncu dosegel, a 39. derbi ne bo ostal v lepem spominu navijačem.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Preberite še:

Komentarji: