Vijolični obnemeli že po 18 sekundah, a z igralcem manj izvlekli točko

V derbiju 9. kola prvoligaškega tekmovanja so se nogometaši Maribora in Domžal razšli brez zmagovalca, z 2:2.
Fotografija: Marcos Tavares ostaja strelec najhitrejšega gola v zgodovini 1. SNL. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Marcos Tavares ostaja strelec najhitrejšega gola v zgodovini 1. SNL. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maribor – Ljudski vrt je v derbiju 9. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja, v katerem so pri vodilnih nogometaših Maribora gostovali Domžalčani, obnemel že v 18. sekundi, ko se je domača četa Darka Milaniča znašla v zaostanku, potem ko je po odbijanju Jasmina Handanovića Mitja Viler žogo nesrečno pospravil v lastno mrežo. To ni bil najhitrejši zadetek v zgodovini SNL, lani je v medsebojnem obračunu istih tekmecev Marcos Tavares domžalsko mrežo zatresel že po osmih sekundah, prej je imel rekord od konca leta 2014 v lasti tedanji član Celja Benjamin Verbič.


Brez Luke Zahovića


Vendar pa gostitelji, ki so zaradi poškodbe trebušnega zidu igrali brez Luke Zahovića, niso dolgo zaostajali. Že v deseti minuti je akcijo za izenačenje začel Amir Dervišević, ki je žogo oddal do Tavaresa, ta pa spretno do Jana Mlakarja, ki je zaključil z natančnim udarcem ob levi vratnici. V 43. minuti je moral Milanič poseči po prvi menjavi. Poškodoval se je namreč Marko Šuler, ki je ob posredovanju obležal na tleh, nadomestil ga je Aleksander Rajčević. Že v naslednjem napadu pa so bili »vijolični« spredaj. Dervišević je podal s kota, Saša Ivković je z glavo neubranljivo zadel. Gostitelji so iz dveh strelov v okvir vrat iztržili dva zadetka.

V derbiju zmagovalca ni bilo. FOTO: Tadej Regent/Delo
V derbiju zmagovalca ni bilo. FOTO: Tadej Regent/Delo


Gol, avtogol, rdeč karton


Toda gostje po odmoru niso kar tako zlahka položili orožja, kar se jim je obrestovalo v 64. minuti, ko so izenačili – vnovič po tekmečevem avtogolu. Po predložku Senijada Ibričića je posredoval Viler, žoga se je odbila v Ivkovića, ki jo je skušal izbiti, toda nesrečno preusmeril ob vratnici v lastno mrežo. Srb je tako golu dodal še avtogol. V 79. minuti je Maribor ostal le z desetimi možmi v igri, ko je Rajčević s prekrškom zaustavil prodor Gregorja Sikoška ob robu kazenskega prostora in za to prejel rdeč karton. Milaničeva četa je kljub igralcu manj osvojila točko in ostala neporažena s šestimi zmagami in tremi neodločenimi izidi.


Maribor : Domžale 2:2 (2:1)


Štadion Ljudski vrt, sodnik Skomina (Koper).
Strelci: 0:1 - Viler (1./avtogol), 1:1 - Mlakar (10.), 2:1 - Ivković (43.), 2:2 - Ivković (64./avtogol).
Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler (od 43. Rajčević), Viler, Dervišević, Vrhovec (od 73. Vršič), Hotić, Mešanović (od 84. Cretu), Tavares, Mlakar.
Domžale: Mulalić, Kirm, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek (od 86. Hodžić), Klemenčič, Gnezda Čerin, Ibraimi, Mujan (od 69. Žužek), Ibričić, Vuk (od 78. Podlogar).
Rdeč karton: Rajčević (79.).
 

Preberite še:

Komentarji: