Vratar izključen zaradi uriniranja med tekmo

Angleški pokal FA velja za najstarejše pokalno tekmovanje, a tudi najstarejši privrženci otoškega nogometa ne pomnijo česa takšnega.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dylan Martinez/Reuters

Zgodilo se je na obračunu prvega kola kvalifikacij med kluboma Shepton Mallet in Blackfield & Langley, čigar vratar Connor Maseko se je v 76. minuti odločil olajšati v bližnjem grmu, ko je bila žoga v golavtu. »Včasih je tako – če moraš iti (na stranišče, op. a.), potem moraš iti,« je dogodek komentiral trener nesrečnega vratarja Conor McCarthy, ki je za BBC dejal, da so na početje Maseka sodnika opozorili nogometaši Sheptona. »Skril se je. Bil je v grmovju,« se je čudil McCarthy.

Po remiju brez golov bodo tekmo v skladu s pravili tekmovanja, v katerem ne igrajo podaljškov, ponovili v torek v Sheptonu. »Iščemo pokrovitelja za tekmo. Vodovodarji in podjetja z mobilnimi stranišči – izkoristite svojo priložnost!« pozivajo gostitelji, medtem ko so na uradnem profilu Blackfielda na twitterju izrazili upanje, da bodo njihovi nogometaši malo potrebo lahko opravili že med postankom na poti na tekmo.

Komentarji: