Vratar, ki je paral mreže nasprotnikov, želi postati predsednik Paragvaja

Jose Luis Chilavert je nekoč slovel kot najboljši strelec med vratarji, v prihodnosti pa si želi uspeti še v politiki.

Objavljeno
16. avgust 2017 11.44
epa SPA CHILAVERT TRAINING
L. Z., STA
L. Z., STA
Buenos Aires - Nekdanji paragvajski reprezentančni vratar Jose Luis Chilavert je napovedal, da se namerava potegovati za predsednika Paragvaja na volitvah, ki bodo v tej južnoameriški državi leta 2023, so danes poročali argentinski mediji.

Nekdanji odlični profesionalni vratar, ki je v času aktivne kariere veljal za enega najboljših specialistov za izvajanje prostih strelov v svetovnem merilu, je napovedal, da se želi podati v politiko. Ker se želi na novo vlogo zelo dobro pripraviti, pa še ne namerava kandidirati na naslednjih predsedniških volitvah, ki bodo v Paragvaju prihodnje leto, je povedal v pogovoru za argentinski časnik Clarin.

Chilavert je v celotni karieri dosegel 67 golov; od tega osem za paragvajsko nogometno reprezentanco, poleg tega je tudi prvi vratar, ki mu je uspel hat-trick. S tem izkupičkom je na drugem mestu svetovne večne lestvice vratarjev z največ zadetki v zgodovini nogometa, več zadetkov je dosegel le Brazilec Rogerio Ceni, ki je zbral vsega skupaj 131 golov iz prostih strelov in enajstmetrovk.

Chilavert je dres paragvajske reprezentance nosil od 1989 do 2003, za izbrano vrsto je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih v letih 1998 in 2002. Profesionalno pa je med drugim igral za argentinski klub San Lorenzo in za špansko Real Zaragozo. Politično je sicer privrženec aktualnega paragvajskega predsednika Horacia Cartesa in njegove konservativne stranke Colorado.