Veliki derbi v znamenju treh enajstmetrovk in avtogola

Barcelona bi lahko po remiju z madridskim Atleticom (2:2) v četrtek zaostajala že za štiri točke za Realom.
Fotografija: Lionel Messi je v 50. minuti s »panenko« prelisičil Oblaka pri izvedbi enajstmetrovke. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi je v 50. minuti s »panenko« prelisičil Oblaka pri izvedbi enajstmetrovke. FOTO: Albert Gea/Reuters

Veliki derbi 33. kola španske nogometne lige med Barcelono in madridskim Atleticom je dodatno poglobil krizo katalonskega moštva, ki je še tretjič v zadnjih štirih nastopil iztržilo le neodločen rezultat (2:2). In če bo madridski Real v četrtek prekosil Getafe na domačem igrišču, bo imel pred zadnjimi petimi koli že štiri točke naskoka, s katerimi bi se resno približal svojemu 34. naslovu prvaka, prvemu po letu 2017

Dvoboj v Barceloni ni navdušil, bolj zadovoljen pa je bil lahko Atleticov trener Diego Simeone, čeprav tudi po 13. gostovanju na štadionu Camp Nou na klopi Madridčanov ni mogel proslaviti zmage; iztržil je šesti remi ob sedmih porazih. Njegovi nogometaši so bili tako kot običajno taktično dovolj zreli in so znali hitro izničiti prednost domačega moštva.
 

Niguez dvakrat izenačil


Potem ko je Diego Costa že v 11. minuti zabil avtogol v mrežo Jana Oblaka in pet minut pozneje dovolil vratarju Marc-Andreju ter Stegnu, da mu je ubranil strel z enajstih metrov po prekršku Arturja Vidala nad Yannickom Carrascom, je sodnik zahteval ponovitev strela, pri kateri je bil uspešnejši Saul Niguez. In ko je Lionel Messi v 50. minuti s »panenko« prelisičil Oblaka pri izvedbi enajstmetrovke po prekršku Felipeja nad Nelsonom Semedom, je 12 minut pozneje prišla repriza Madridčanov: po prekršku nad Carrascom je Niguez še drugič zadel z enajstih metrov.

V zadnjih pol ure tekme je Barcelona jalova napadala, o njeni nemoči govori že podatek, da je bil najnevarnejši Vidal. Luis Suarez je bil povsem neviden in si je prislužil najnižjo oceno španskih medijev, kljub vsemu pa je ostal v igri celotno tekmo. Antoine Griezmann, največja okrepitev Kataloncev v tej sezoni, je medtem vstopil v igro šele v 90. minuti in ostal pri pičlih osmih ligaških golih, enajstih manj, kot jih je v prejšnjih sezonah v povprečju dosegal v dresu Atletica.

Real ima naslov na pladnju, je razplet pospremil španski športni dnevnik Marca, seveda iz Madrida.



 

Juventus in Lazio do novih zmag


V uvodnih tekmah 29. kola italijanske lige sta na sceno stopili vodilni moštvi. Juventus je na gostovanju pri ogroženi Genoi prišel do zmage z goli Paula Dybala, Cristiana Ronalda in Douglasa Coste, s katerimi si je zagotovil vodstvo s 3:0 ter ubranil štiri točke prednosti pred Laziom, ki je v gosteh premagal Torino, 14. zasedbo na lestvici, potem ko je zaostajal z 0:1.



 

Manchester Utd. tri točke za ligo prvakov


V angleški ligi so danes odigrali le eno tekmo. Čeprav je Liverpool že bučno proslavil naslov prvaka, je bilo zanimivo tudi v Brightonu, saj se domače moštvo še ni otreslo nevarnosti izpada, Manchester United pa se še vedno poteguje za mesto v ligo prvakov. Svojo nalogo je opravil brez težav, saj je že do 29. minute vodil z 2:0 z goloma Masona Greenwoda in Bruna Fernandesa ter na lestvici prehitel Wolverhampton, ki ima enako število točk.


Preberite še:

Komentarji: