Vsi prvoligaši z licencami za novo sezono

Za nastopanje v evropskih tekmovanjih je licenco pridobilo 7 slovenskih klubov, odrekli so se ji Krka, Radomlje in Gorica.

Objavljeno
04. maj 2015 17.49
Nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) je objavila rezultate licenčnega postopka za klube prve slovenske nogometne lige za prihodnjo sezono. Vseh deset kolektivov je pridobilo licenco za nastop med elito, medtem ko si jo je za tekmovanje v evropskih pokalih zagotovilo sedem klubov.

Vsa prvoligaška moštva so pravočasno vložila vlogo za pridobitev licence, medtem ko so se Evropi odpovedali pri Krki, Radomljah in Gorici. Vloge je na prvi stopnji obravnavala pristojna komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov, pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori pa je sodeloval licenčni oddelek NZS.

Komisija je pregledala uradno dokumentacijo in odločala ob doslednem spoštovanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje, standardov UEFE, sklepov organov NZS in UEFA. Mednarodno licenco so pridobili Celje, Domžale, Koper, Maribor, Olimpija, Rudar in Zavrč, ki pa bi v primeru uvrstitve v evropska tekmovanja domače dvoboje odigral v mariborskem Ljudskem vrtu.