Weah bo moral na zmago na volitvah še počakati

George Weah naj bi dobil največ glasov v 11 od 15 liberijskih regij, a skupno ni dobil potrebnih več kot 50 odstotkov glasov.

Objavljeno
13. oktober 2017 11.57
A. V.
A. V.
Monrovia - Nekateri evropski mediji so v četrtek nekdanjega liberijskega nogometnega zvezdnika Georgea Weaha že razglasili za zmagovalca liberijskih predsedniških volitev. A izkazalo se je, da so bile novice prehitre, saj bo moral Weah po neuradnih rezultatih - štetje glasovnic se še ni končalo, skupaj z aktualnim predsednikom Josephom Bokaiem v drugi krog.

Weahu, ki naj bi dobil največ glasov v 11 od 15 liberijskih regij, a skupno ni dobil potrebnih več kot 50 odstotkov glasov, je za zmago prehitro čestital tudi njegov nekdanji trener pri Monacu Arsene Wenger, zdaj že precej let trener Arsenala.

"Želel bi čestitati svojemu nekdanjemu igralcu, ki je postal predsednik Liberije. Ne dogaja se pogosto, da nekdanji igralec postane predsednik neke države. Bravo," je prek spletnih medijev v četrtek zvečer Liberijcu čestital Wenger.

Weah si je priljubljenost pridobil v času, ko je igral v Evropi, kjer je poleg Monacovega nosil še drese PSG, Milana, Chelseaja, Manchester Cityja in Marseilla. Za reprezentanco je zbral 60 nastopov, znan pa je bil po svojih humanitarnih finančnih prispevkih za revne v svoji državi.