Po tekmi v Bremnu še bolj srdit spopad za Uefino ligo prvakov

Vseh devet tekem 26. kola navdušilo navijače pred TV zasloni, tudi zadnja v Bremnu.
Fotografija: Takole je Leverkusnov napadalec Kai Havertz zabil prvega od dveh doseženih golov v prvem polčasu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole je Leverkusnov napadalec Kai Havertz zabil prvega od dveh doseženih golov v prvem polčasu. FOTO: Reuters

Vrnitev bundeslige velja za nogometno uspešnico, prvih osem tekem 26. kola pa je navdušilo navijače pred TV zasloni, četudi so igrali tekme brez navzočih gledalcev na štadionu. Vse skupaj je podkrepila rekordna gledanost TV prenosov na nemški televiziji Sky. Rezime sobotnih in nedeljskih tekem? Borussia je v porurskem derbiju zmlela Schalke, Leipzig je doživel hladno prho na svojem štadionu v tekmi s Freiburgom, po šestih mesecih se je vrnil na igrišče Kevin Kampl in navdušil s svojo predstavo. V nedeljo zvečer je opravil svoje tudi Bayern. To je povzetek 26. kola nemškega nogometnega prvenstva, nadaljevanja bundeslige, ki je močno odmevalo domala v vsej svetovni športni družini.

Današnji večer je bil namenjen še zadnji tekmi 26. kola: v Bremnu pri Werderju je gostoval Bayer iz Leverkusna in zanesljivo zmagal s 4:1. Tudi zadnja tekma 26. kola bundeslige je torej pripadla gostom, zmago »farmacevtov« s 4:1 pa je že v prvem polčasu z dvema goloma napovedal napadalec Kai Havertz (na fotografiji). V boju za prva štiri mesta, ki vodijo v Uefino ligo prvakov 2020/21, bo najbrž napeto vse do zadnjega 34. kola. Ob Bayernu (58 točk) se namreč borijo za te položaje Borussia Dortmund 54, Borussia Mönchengladbach 52, Leipzig 51 in Leverkusen 50.





Ogrevanje nogometašev iz Leverkusna tik pred tekmo z Werderjem. FOTO: Reuters
Ogrevanje nogometašev iz Leverkusna tik pred tekmo z Werderjem. FOTO: Reuters

Komentarji: