Za igralca leta se poteguje kar 11 nogometašev Maribora

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je objavil seznam nominirancev za najboljšega nogometaša leta.

Objavljeno
09. maj 2012 12.52
Posodobljeno
09. maj 2012 13.01
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) bo prihodnji ponedeljek na gala prireditvi v ljubljanskem Grand hotelu Union ob 20. uri znova razglasil najboljše nogometaše minule sezone, prvič v zgodovini so v izbor vključeni tudi nogometni trenerji, na seznamu pa je kar 11 članov iz vrst NK Maribor.

Po besedah predsednika sindikata Dejana Stefanoviča je doslej za nominirance glasovalo 188 igralcev, do same razglasitve pa pričakujejo, da bo glasovala velika večina slovenskega nogometnega kadra, piše STA.

Nominiranci za najboljše nogometaše sezone 2011/12 iz vrst vratarjev so Jasmin Handanović (Maribor), Elvis Džafić (Olimpija) in Nejc Vidmar (Domžale). Med branilci se za naziv najboljšega potegujejo Martin Milec (Maribor), Aleksander Rajčević (Maribor), Sreten Sretenović (Olimpija), Aljaž Struna (Luka Koper), Ivan Knezović (Domžale), Mitja Viler (Maribor), Fabjan Cipot (Mura) in Boban Jović (Olimpija).

Iz zvezne vrste so si nominacije prislužili Dare Vršič (Olimpija), Dejan Mezga (Maribor), Luka Žinko (Rudar Velenje), Aleš Mertelj (Maribor), Goran Galešič (HiT Gorica) in Goran Cvijanović (Maribor). Zanimiv je tudi izbor napadalcev, za najboljšega minule sezone konkurirajo Nusmir Fajić (Mura), Vito Plut (HiT Gorica), Agim Ibraimi (Maribor), Etien Velikonja (Maribor), Dalibor Volaš (Maribor) in Milan Osterc (Luka Koper).

Milanič, Šimundža in Kosić za naj trenerja leta

Letos bo Spins prvič izbral tudi najboljšega trenerja, za katere bodo glasovali trenerji in njihovi pomočniki. V izboru je seveda trener državnih prvakov Maribora Darko Milanič, ki ima ob sebi nominirana še Anteja Šimundžo (Mura) in Dušana Kosića iz Olimpije. Iz vrst mladih nogometašev do 23 let so nominirani Martin Milec (Maribor), Boban Jović (Olimpija) in Aljaž Struna (Luka Koper), glasovanje pa poteka tudi za najboljšega igralca v 2. slovenski nogometni ligi in najlepši dosežen gol.

Vključeni tudi v dve dobrodelni akciji

Spins je ob tem izpostavil tudi vzporedni projekt, to je akcija podaj naprej, ki želi opozoriti ljudi na opredeljevanje do presaditve tkiv in organov. Nogometaši so že dalj časa vključeni v promocijo akcije »Postani darovalec«. Akciji, nad katero bdita slovensko društvo Transplant in Zavod republike Slovenije za presaditve organov in tkiv, sta se tako aktivno pridružila Spins in Združenje nogometnih klubov 1. slovenske nogometne lige.

Spins je poleg tega podpisal pogodbo z Grand hotelom Union, ki bo gala prireditev ob izboru gostil naslednja štiri leta, zbrane pa bosta v ponedeljek zabavala pevca Arsen Dedić in Neisha.