Za uvod solnograška veselica

Liga prvakov: Bolj kot nastopi favoritov odmevala izjemna strelska predstava nogometašev Salzburga – V Dortmundu nemški reprezentančni vratar reševal Barcelono.
Fotografija: V Salzburgu so le dočakali ligo prvakov in že za uvod veliko slavje ob odlični predstavi proti Belgijcem. FOTO AFP
Odpri galerijo
V Salzburgu so le dočakali ligo prvakov in že za uvod veliko slavje ob odlični predstavi proti Belgijcem. FOTO AFP

Začel se je evropski nogometni ples v ligi prvakov. In že uvodni večer je ponudil kopico razburljivih trenutkov kot tudi prva presenečenja.

Za uvod se je že zataknilo branilcem prestižne lovorike, nogometašem Liverpoola, ki jim je dolgo kazalo vsaj na točko v vročem Neaplju, nakar so gostitelji v zadnjih desetih minutah tekme zadeli dvakrat. Trenerju evropskih prvakov Jürgnu Kloppu ni šla v račun enajstmetrovka, po kateri je Napoli prek Mertensa zabil vodilni gol, a spremembe sodnikove odločitve ni bilo. Popravni izpit Liverpoola bo čez dva tedna doma proti senzaciji uvodnega večera – Salzburgu. Dolgo so namreč na Solnograškem sanjali o nastopu v ligi prvakov, ko pa so ga le dočakali, so zablesteli nad vsemi pričakovanji – belgijske tekmece, nogometaše Genka, so odpihnili kar s 6:2 in že ob polčasu vodili s 5:1! "Počutim se kot v sanjah. Vesel sem zaradi kluba, mesta, ljudi, naših privržencev," ni skrival sreče Jesse Marsch, trener Salzburžanov.

Za uvod so bili prepričljivi tudi pri Ajaxu, nazadnje polfinalistu lige prvakov, derbi med Dortmundom in Barcelono pa ni prinesel golov navzlic razburljivi in živahni predstavi. Akterji nemškega kluba so napadali kot za stavo, domači kapetan Marco Reus je med drugim zastreljal enajstmetrovko, Julian Brandt zadel okvir vrat, v njih pa je sicer od prve minute kraljeval Andre ter Stegen, nemška št. 1 pri Barceloni. Kot nalašč so se v zadnjih dneh med Nemci vnele razprave o tem, kdo bi v prihodnje moral stati v reprezentančnih vratih – omenjeni junak tega dortmundskega večera ali Bayernov Manuel Neuer. Pred slednjim je prva naloga že danes, ko bodo Bavarci gostili Crveno zvezdo iz Beograda.

Izidi 1. kola; skupina E – Napoli : Liverpool 2:0 (Mertens 11m, Llorente), Salzburg : Genk 6:2 ( Haland 3, Hwang, Szoboszlai, Ulmer; Lucumi, Samata); skupina F – Inter : Slavia 1:1 (Barela; Olayinka), Dortmund : Barcelona 0:0; skupina G – Lyon : Zenit 1:1 (Depay 11m; Azmoun), Benfica : Leipzig 1:2 (Seferović; Werner 2); skupina H – Chelsea : Valencia 0:1 (Rodrigo), Ajax : Lille 3:0 (Promes, Alvarez, Tagliafico).

Preberite še:

Komentarji: