Firmino junak poslastice v Liverpoolu, Messi zadel trikrat

Rezervist Roberto Firmino je bil mož odločitve derbija prvega večera nove sezone nogometne lige prvakov med Liverpoolom in Paris SG. Lionel Messi pa je za Barcelono zabil tri gole proti PSV. Preobrat Interja s Tottenhamom, Crvena zvezda odščipnila točko Napoliju.
Fotografija: Liga prvakov 19. september
Odpri galerijo
Liga prvakov 19. september

Čakanja je konec. Nogometni navdušenci po vsem svetu lahko spet uživajo v najprestižnejšem klubskem tekmovanju, ligi prvakov, ki je že prvi dan postregla z nekaj izjemnimi predstavami. Največ pozornosti je privabil derbi med Liverpoolom in Paris SG, ki je več kot upravičil pričakovanja.

Liverpool, evropski podprvak, je potrdil izjemno formo, ki mu je prinesla že pet zaporednih zmag v angleški ligi. Zasenčil je zvezdniški PSG, dosegel prva dva gola, potem prednost nespametno zapravil, nakar je štadion Anfield Road eksplodiral ob sijajnem zadetku Roberta Firmina. Brazilec, ki je zaradi poškodbe tekmo začel na klopi, je v sodnikovem podaljšku kronal premoč rdečih (streli 13:6, koti 13:1) in postavil končni izid 3:2.

Atletico z Janom Oblakom v vratih je kljub zgodnjemu zaostanku zmagal v Monacu, povratnica med elito Crvena zvezda pa je presenetljivo osvojila točko proti Napoliju.
 

Hat-trick Messija


Prvi zadetek v novi sezoni je dosegel kdo drug kot Lionel Messi, že svojega 101. v ligi prvakov, ko je v 32. minuti tekme Barcelone s PSV izvedel šolski prosti strel z 20 metrov in zadel levi zgornji kot nizozemskih vrat. Klasika! Barcelona je imela sredi drugega polčasa težave, PSV je bil nevaren za izenačenje, toda potem je na sceno stopil Ousmane Dembele in z mojstrskim golom z roba kazenskega prostora povišal na 2:0.

Veselje na štadionu Camp Nou se še ni končalo, ko je v polno še drugič zadel Messi. V 79. minuti je rdeči karton prejel Samuel Umtiti in Barcelona je nadaljevala z igralcem manj, vseeno pa se strelski šov Argentinca Messija ni končal, v 88. minuti je vpisal "hat-trick" in postavil končni izid 4:0.
 

Vecino kronal mojstrovino Icardija


Inter je šest let čakal na vrnitev v ligo prvakov, a na štadionu Giuseppe Meazza je prvi gol dosegel Tottenham. Danec Christian Erikssen je v 54. minuti zadel za 0:1. Italijani so dolgo lovili izenačenje, ulovili pa ga v 86. minuti s sijajnim volejem Maura Icardija. Londončani so bili v šoku in Urugvajec Matías Vecino je s strelom z glavo v sodnikovem podaljšku poskrbel za navdušenje domačih navijačev in pomembno zmago v težki skupini B.

Mauro Icardi je dosegel pravi evrogol proti Tottenhamu. FOTO: AFP
Mauro Icardi je dosegel pravi evrogol proti Tottenhamu. FOTO: AFP

 

Novost: dve tekmi že ob 18.55


Novost v tej sezoni lige prvakov so termini tekem, in sicer bosta po dve tekmi na dan ob 18.55, preostale pa ob 21.00. Skupinski del tekmovanja se bo končal 12. decembra. Finale bo 1. junija na novem štadionu Atletica v Madridu.

Doslej je ligo prvakov oziroma pokal državnih prvakov osvojilo 21 različnih klubov. Letos jih bo od teh sodelovalo kar 13, in sicer Real, s 13 naslovi rekorder tekmovanja, Liverpool, Bayern, Barcelona (vsi po pet naslovov), Ajax (štiri), Manchester United, Inter Milano (po tri), Benfica, Juventus, Porto (po dva), PSV, Crvena zvezda in Borussia Dortmund (po en naslov).

Glavni favoriti ob Realu so še Manchester City, Barcelona, Juventus, PSG, Bayern, Liverpool in Atletico Madrid. V tej sezoni Slovenija nima predstavnika, ima pa v igri dva vrhunska vratarja, Jana Oblaka pri Atleticu in Samirja Handanovića pri Interju. Za moskovski CSKA pa igra 19-letni Jaka Bijol.
 

Skupina A:


Club Brügge : Borussia Dortmund 0:1 (Pulišić 85.)

Monaco : Atletico Madrid 1:2 (Grandsir 18.; D. Costa 32., Gimenez 45.)

Skupina B:

Barcelona : PSV Eindhoven 3:0 (1:0; Messi 32., 77., 88., Dembele 75.)

Inter : Tottenham 2:1 (0:0; Icardi 86., Vecino 92.; Eriksen 54.)

Skupina C:

Liverpool : Paris SG 3:2 (Sturridge 30., Milner 36./11-m, Firmino 92.; Meunier 40., Mbappe 83.)

Crvena zvezda : Napoli 0:0

Skupina D:

Schalke : Porto 1:1 (Embolo 64.; Otavio 75./11-m)

Galatasaray : Lokomotiv Moskva 3:0 (Rodrigues 9., Derdiyok 67., Inan 90./11-m)

Komentarji: