Začenjajo tudi v 2. SNL: Koper favorit pred Gorico, Nafto, ...

Miran Srebrnič bo imel na voljo povratnike, kot so Vršič, Galešić in Nenezić
Fotografija: Dare Vršič (v vijoličastem) je okrepil nogometaše Kopra. FOTO: Jure ErŽen
Odpri galerijo
Dare Vršič (v vijoličastem) je okrepil nogometaše Kopra. FOTO: Jure ErŽen

Konec tedna bodo odprli tudi novo sezono 2. SNL, v kateri bo igralo več zanimivih klubov, tudi nekdanja državna prvaka Gorica in Koper. Pod lupo naj bi bil prav njun dvoboj, absolutni favorit za končno prvo mesto in vrnitev v 1. SNL pa je rumeno-modri klub z Obale, ki ga bo vodil prav dolgoletni nekdanji trener Gorice Miran Srebrnič.

V 2. SNL sta napredovala Koper in Dravograd. FOTO: Delo
V 2. SNL sta napredovala Koper in Dravograd. FOTO: Delo
Koprski predsednik Ante Guberac je zvabil na Bonifiko številna (nekoč) slavna imena, od katerih bo zahteval le eno: ekspresno vrnitev Kopra med najboljše v Sloveniji. Najvidnejša akterja prestopnega roka sta bila 34-letni Dare Vršič in štiri leta mlajši Goran Galešić, v Koper se je vrnil tudi nekdanji vratar kluba Igor Nenezić (35). Vršič je zašel na stranski tir pod mariborsko Kalvarijo, zato bo gotovo motiviran za »kaj več«, ne nazadnje je bil član šampionskega rodu Kopra iz sezone 2009/10. Tudi Galešić je nekoč sodil med najvidnejše igralce 1. SNL, toda treba je vedeti: najboljši nogomet je igral prav v Kopru – v sezoni 2013/14, dokler ga ni pot vodila v Plovdiv, Tiraspol, Moskvo, Banja Luko, Krupo na Vrbasu in na Malto.


Kako močni so Madžari?


Bomo videli, kdo bo najmočneje in najbolj resno ogrozil favorizirane Koprčane. Tudi sezona 2019/20 prinaša 30 kol, torej se bo 16 klubov pomerilo med seboj po dvokrožnem sistemu, večino tekem pa bodo igrali že letos. Druga SNL bo namreč odšla na zimsko spanje po 19. kolu (od 30) oziroma med 24. novembrom in 8. marcem, kar znaša približno tri mesece in pol.

Številni drugoligaši so zamenjali trenerje, zato bomo že konec tedna gotovo spremljali več silno motiviranih, četudi neuigranih ekip. Goričane, ki so letos prvič v samostojni Sloveniji izgubili status prvoligaša, bo vodil trener Borivoje Lučić, ki je v Novem mestu spraznil klop za Zorana Zeljkovića (nazadnje pri Iliriji). Tudi Lučić bo gotovo meril najmanj na drugo mesto na lestvici.

Miran Srebrnič je dobil priložnost v Kopru. FOTO: Roman Šipić
Miran Srebrnič je dobil priložnost v Kopru. FOTO: Roman Šipić


Krčane je prevzel povratnik Iztok Kapušin, Radomljane pa nekdanji nogometaš Oskar Drobne. Še en nekdanji igralec Muamer Vugdalič bo vodil Ptujčane, Dekane pa bo namesto Nedžada Okčića vodil Ljubljančan Erik Kržišnik. Rogaška Slatina računa na trenersko znanje Damjana Romiha, v Biljah ostaja Sandi Valentinčič, v Brdih pa je Alena Ščulca nasledil David Peršič.

Zanimivi so tudi drugi klubi – Beltinci denimo sodelujejo z Muro, Brežice pa z Olimpijo. Prav tako bo treba oceniti moč Nafte, ki bo – na krilih sodelovanja z madžarskimi vlagatelji in klubom ZTE – gotovo vnovič napadla vrh lige. In, ne nazadnje, spet bo aktualen koroški derbi: ravenski Fužinar, močnejši za napadalca Tadeja Trdino, bo dobil družbo Dravograda, katerega član je tudi nekdanji reprezentant Nejc Pečnik.

Preberite še:

Komentarji: