PSG iz pekla do raja v 150 sekundah

Žilava Atalanta je do 90. minute vodila z 1:0, nakar sta Marquinhos in Chupa-Moting uprizorila preobrat za polfinale.
Fotografija: Kylian Mbappe in Neymar sta se veselila uvrstitve v polfinale. FOTO: David Ramos/AFP
Odpri galerijo
Kylian Mbappe in Neymar sta se veselila uvrstitve v polfinale. FOTO: David Ramos/AFP

Zlati rezervist Kylian Mbappe je omogočil zmagoviti zasuk na prvi četrtfinalni tekmi zaključnega turnirja nogometne lige prvakov na Štadionu luči v Lizboni in Paris St-Germain se je prvič po letu 1996 prebil v polfinale. Mbappe sicer ni dosegel zadetka, a je klinično podal strelcu, še drugemu rezervistu Ericu Maximu Choupo-Motingu za gol odločitve v 93. minuti.



Atalanta je po golu Maria Pašalića iz 27. minute dolgo vodila z 1:0 in kazalo je na presenečenje, a Parižani, pri katerih Neymarju nikakor ni šlo od nog, so vstali od mrtvih, Marquinhos je izenačil v 90. minuti, v sodnikovem podaljšku pa je v polno zadel še v Nemčiji rojeni Kamerunec Choupo-Moting (31). Med goloma je minilo 150 sekund.

Mario Pašalić je mojstrsko zadel v 27. minuti. FOTO: Reuters
Mario Pašalić je mojstrsko zadel v 27. minuti. FOTO: Reuters


PSG se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem jutrišnje tekme med Atleticom (Jan Oblak) in Leipzigom (Kevin Kampl). Atalanta, ki je pogrešala Josipa Iličića, je ob debiju med evropsko elito pustila močan pečat.


 

Mojstrski gol Pašalića


Za italijansko moštvo je sredi prvega polčasa lepo zadel Hrvat Mario Pašalić, pri Francozih je bil daleč najbolj aktiven Neymar, ki pa je bil tragični junak prvega polčasa in skoraj celotne tekme. Zapravil je imenitno priložnost, ko se je že po nekaj minutah znašel iz oči v oči z vratarjem Marcom Sportiellom, za tem bi lahko vsaj še trikrat s podajo ali strelom poskrbel za izenačenje, a ni imel dovolj zbranosti in športne sreče. Njegovi kolegi na klopi in trener Thomas Tuchel so se večkrat držali za glave.

Thomas Tuchel je zadel s Kylianom Mbappejem. FOTO: David Ramos/Reuters
Thomas Tuchel je zadel s Kylianom Mbappejem. FOTO: David Ramos/Reuters


Neymar, najdražji nogometaš na svetu, je bil daleč najboljši mož na igrišču, a ni imel prave pomoči soigralcev. Zato je nemški trener v 60. minuti v boj poslal svežega, ampak načetega Mbappeja. Ta se je odkupil za zaupanje, ko je podal za zmagoviti gol, potem ko je Marquinhos prebil led. Pri obeh golih je v akciji sodeloval tudi Neymar. Pred tem se je poškodoval vratar Keylor Navas, čigar nastop v polfinalu je vprašljiv.
 

Derbi Barcelona vs Bayern


Atalanta je prvič igrala v ligi prvakov, PSG je prvič do polfinala, odkar so ga leta 2011 prevzeli katarski lastniki, in prvega po letu 1996. Druga četrtfinalna para sta Barcelona in Bayern (petek) ter Manchester City in Lyon (sobota).

Preberite še:

Komentarji: