Zagrebčani s Stojanovićem na čelu imajo zdaj v rokah zelo dobre karte

Dinamo na gostovanju pri Šahtarju v ligi prvakov iztržil pomembno točko za neodločen izid 2:2.
Fotografija: Slovenski reprezentant Petar Stojanović (v rumenem dresu) je brezkompromisno zaustavljal tekmece, kakor se je lotil tudi Brazilca Taisona. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Slovenski reprezentant Petar Stojanović (v rumenem dresu) je brezkompromisno zaustavljal tekmece, kakor se je lotil tudi Brazilca Taisona. FOTO: AFP

Ljubljana – Nogometaši zagrebškega Dinama, pri katerem zelo vidno vlogo igra slovenski reprezentant Petar Stojanović, so si z neodločenim izidom 2:2 (Jevgenij Konopljanka 16., Dodo 75.; Daniel Olmo 25., Mislav Oršić 60. 11-m) na gostovanju pri Šahtarju v Donjecku priigrali zelo dobro izhodišče v boju za drugo mesto v skupini C in napredovanje v osmino finala lige prvakov. V najboljšem položaju po tretji zaporedni zmagi ostaja Manchester City (9 točk), sledita Šahtar in Dinamo s po štirimi točkami, medtem ko je na zadnjem mestu Atalanta, ki z Josipom Iličićem na čelu ni osvojila še niti ene točke.

Nenad Bjelica, trener Dinama, je bil zadovoljen z razpletom. Zavedal se je pač, da bi se lahko razpletlo tudi drugače. »Iztržili smo dober rezultat. Lahko bi bil tudi boljši, vendar tudi slabši. Šahtar ima zelo dobro moštvo, ki smo se mu dobro postavili po robu. Po prejetem golu in zaostanku z 0:1 smo se odlično vrnili v igro. Vodili smo z 2:1 in imeli smo še nekaj lepih priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili. No, na koncu moramo biti zadovoljni, ponosen sem na fante,« je poudaril 48-letni Hrvat.


Dodo: Zdaj bomo morali zmagati v Zagrebu


Čez dva tedna bo skušal s svojimi varovanci proti nogometašem Šahtarja izkoristiti prednost domačega terena. »Naša predstava tokrat ni zadostovala za zmago, verjamem, da jo bomo dosegli naslednjič. Z njo bi naredili velik korak k uresničitvi naših ciljev,« je dal Bjelica jasno vedeti, da meri na preboj v osmino finala. Ob tem je še pribil, da so vnovič dokazali, da se lahko povsem enakovredno kosajo z ekipami, kot sta Šahtar in Atalanta.

V ukrajinski zasedbi z izplenom niso bili najbolj zadovoljni. »V drugem polčasu smo bili boljši, imeli smo večjo posest žoge in trenutke, ko bi si lahko zagotovili zmago,« je presodil Luis Castro, trener Šahtarja, za katerega je v 75. minuti izenačil Brazilec Dodo. »Škoda, da nismo zmagali. Ves teden smo trdo garali, da bi zmaga ostala doma. Zares smo si jo želeli. Zdaj bomo morali zmagati v Zagrebu,« se 20-letni nogometaš iz Sao Paula zaveda, da so pred zahtevno nalogo.
 

Komentarji: