Zahović kaznovan, tri tekme na hladnem

Športni direktor prvakov je sodniku oviral pot v slačilnico.

Objavljeno
19. julij 2019 17.03
Posodobljeno
19. julij 2019 17.13
Zlatko Zahović (levo) na treh tekmah ne bo smel sedeti ob trenerjuj Darku Milaniću na klopi Maribora. FOTO: Tomi Lombar
P. Z., STA
P. Z., STA
Ljubljana - Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Bojan Kitel je izrekel kazni po 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Maribor bo moral skupaj plačati 600 evrov, športni direktor Zlatko Zahović pa je zaradi nešportnega vedenja dobil tri tekme prepovedi.

Zahović je tri tekme prepovedi dobil zaradi nešportnega vedenja do sodnika s tem, ko mu je s telesom oviral pot v garderobo in
je med njima prišlo do kontakta. Žalil je sodnika Dejana Balažiča in se nešportno vedel do delegata, je še zapisal disciplinski sodnik. V obeh primerih je Kitel upošteval pisno izjavo Maribora kot olajševalno okoliščino.

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega skandiranja sodnikom ter žaljivega izražanja o NZS je Kitel Mariboru naložil 500 evrov, še 100 evrov pa zaradi nespoštovanja medijskega protokola. Predstavniki Maribora se namreč niso udeležili novinarske konference po tekmi, na kateri so prvaki doživeli nepričakovan domači poraz (1:2) proti Triglavu. Prepričani so bili, da so bili oškodovani, kar so jim potrdili tudi posnetki.