Zahović preprečil nov spodrsljaj Mariborčanov

Državni prvaki vendarle zmagali prvič v novi sezoni 1. SNL.
Fotografija: Luka Zahović je v 83. minuti zabil gol za rezultat 3:2 in pokopal upe načetih Sežančanov na senzacijo v Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Luka Zahović je v 83. minuti zabil gol za rezultat 3:2 in pokopal upe načetih Sežančanov na senzacijo v Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent

Petnajstkratni državni prvaki iz Maribora so v petem krogu 1. SNL zabeležili prvo zmago. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu so premagali novinca v elitni druščini, CherryBox24 Tabor Sežano, s 4:2.

Po razočaranju na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov in porazu z 1:3 proti Rosenborgu so tri točke spodbudna novica za varovance trenerja Darka Milanića. Prav tako vrnitev prvega strelca vijoličastih Luke Zahovića, ki je očitno pozdravil poškodbo in v 83. minuti zadel za tretji gol in tri točke. Sežančani so še enkrat več pokazali, da upravičeno in z veliko motiva nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav so ves drugi polčas igrali z igralcem manj – rdeči karton oziroma dva rumena je ob koncu prvega dela prejel Stjepan Babić –, so bili vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu.

Po zaslugi izkušenega, 36-letnega Predraga Sikimića, so dvakrat izenačili. Srbski napadalec je v 42. minuti po napaki mariborske obrambe izničil natančen strel Dina Hotića za 1:0, v 73. minuti pa je z glavo zadel še za 2:2. Pred tem je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš, za tem (83. minuta) je na 3:2 po spretni podaji Marcosa Tavaresa močno in natančno meril Luka Zahović, za konec pa je v polno z roba kazenskega prostora zadel še Rok Kronaveter.



Sobotna izida: Triglav : Mura 1:3, Maribor : Tabor 4:2; petek: Bravo : Aluminij 0:1.
Nedelja: Domžale – Celje (18), Rudar : Olimpija (20.10).
Vrstni red: Aluminij 11, Olimpija 10, Mura 8, Maribor, Triglav in Tabor po 6, Bravo 4, Rudar in Celje po 3, Domžale 1.

Preberite še:

Komentarji: