Zahović v krempljih Uefe

Zlatku Zahoviću zaradi izbruha jeze grozi dolga prepoved delovanja.

Objavljeno
31. julij 2017 15.07
regent ZLATKO ZAHOVIČ
G. N.
G. N.

Ljubljana - Športni direktor slovenskega nogometnega šampiona Maribora, Zlatko Zahović, je imel po prvi tekmi 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov proti Hafnarfjördurju, ki jo je Maribor dobil z 1:0 (Marcos Tavares), »tretji polčas«, zaradi česar se je znašel v krempljih disciplinske komisije pri UEFA.

Neuradno so ga zaradi izbruha jeze nad latvijskim sodnikom Andrisom Treimanisom kaznovali s kar sedemmesečno prepovedjo opravljanja funkcije na evropskih tekmah, kar pomeni, da bo Zahović v sredo na Islandiji le »navijač« Maribora.

Vijolični so sodniku očitali, da jih je prikrajšal za očitno enajstmetrovko. Disciplinska komisija je zasedala minuli petek, uradna odločitev o višini kazni pa naj bi bila znana v prihodnjih urah. Denarno kazen bo bržčas prejel tudi klub. 

POJASNILO NK MARIBOR:

»Presenečeni smo nad kaznijo, ki je absolutno previsoka. Izraženo je bilo nezadovoljstvo zaradi nekaterih sodniških odločitev, predvsem nedosojene enajstmetrovke, toda po koncu dvoboja in pred odhodom uradnih oseb iz Ljudskega vrta smo si segli v roke ter se s sodniki, delegatom in kontrolorjem sojenja razšli v normalnih odnosih.

Gre za odločilne trenutke v sezoni in posledično velik pritisk. NK Maribor se vsa leta v evropskih tekmovanjih praviloma kosa s finančno močnejšimi. Ob tem se stik kluba z UEFA končuje na točki, ko dobivamo pohvale za organizacijo tekem, in zato je lahko odziv, ko menimo, da se nam zgodi krivica, ki je nepopravljiva, čustveno močneje izražen.

Ob prejemu odločitve o kazni za športnega direktorja, ki nima utemeljitve, bo sledila pritožba. Postopek je že stekel in verjamemo, da bo kazen bistveno milejša.«