Žalitve Viniciusa Juniorja so dobile prvi epilog

Španija in Brazilija sta se dogovorili, da bosta marca 2024 odigrali nogometno tekmo v znak podpore borbi proti rasizmu.
Fotografija: Vinicius Junior je opozoril nase tudi na zadnji tekmi Reala v Bilbau. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Vinicius Junior je opozoril nase tudi na zadnji tekmi Reala v Bilbau. FOTO: Juan Medina/Reuters

Španija in Brazilija sta se dogovorili, da bosta marca 2024 odigrali nogometno tekmo v znak podpore borbi proti rasizmu. Tekma bo potekala v Španiji, če katera od reprezentanc v tem terminu ne bo prosta, pa bosta zvezi poiskali nadomestni termin, je še zapisala španska zveza.

Dogovor o prijateljski tekmi je posledica verbalnih napadov, ki jih je v zadnjem času, predvsem 21. maja v Valencii, deležen temnopolti brazilski nogometaš pri Real Madridu Vinicius Junior. To bo hkrati deseti dvoboj reprezentanc Španije in Brazilije oziroma prvi po finalu pokala konfederacij 2013. Brazilija ima pet zmag, Španija pa dve.

Španska vlada je sporočila tudi kazni za posameznike, ki so na rasistični osnovi žalili Viniciusa. Štirje obtoženi, da so januarja na most v Madridu obesili lutko omenjenega nogometaša, bodo morali plačati 60.000 evrov kazni, trije navijači Valencie pa bodo prikrajšani za 5000 evrov. Vsi omenjeni so dobili še prepovedi obiskovanja nogometnih tekem od enega do dveh let.

Preberite še:

Komentarji: