Zavrč še drugič zaostajal, toda ostal med najboljšimi

Dodatne kvalifikacije za 1. SNL: v povratni tekmi Aluminij znova za las prekratek.

Objavljeno
02. junij 2016 23.37
NK Aluminij Kidričevo - NK Zavrč, 2.6.2016, Kidričevo [nogomet, nk zavrč, nk aluminij]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Kidričevo – Zavrč je deseti nogometni prvoligaš za sezono 2016/17. V povratni tekmi dodatnih kvalifikacij proti drugouvrščenemu iz 2. SNL Aluminiju je igral 1:1 in ubranil najtesnejšo prednost 3:2 iz prve tekme.

Kar si je priigral na igrišču, bi haloški klub lahko zapravil na poslovnem »bojišču«. Danes naj bi licenčni oddelek pri Nogometni zvezi Sloveniji razkril, ali je Zavrč izpolnil vse licenčne zahteve. Na prvi stopnji ni izpolnjeval finančnih zahtev licenciranja.

Na igrišču je bilo znova razburljivo in tesno. Aluminij je še drugič v dvoboju imel prednost (v Zavrču je vodil z 2:0); v 57. minuti je Lovro Bizjak kazenski strel – po podaji Roberta Kureža je žoga v roko zadela Davorja Rogača – spremenil v vodstvo z 1:0. S tem izidom bi se v 1. SNL uvrstil Aluminij, toda že v naslednjem napadu je bila tako kot v nedeljo znova usodna haloška naveza Ed Kevin Kokorović (podajalec) – Aleks Pihler (strelec). Mladi reprezentant (U-21), ki je v prvem polčasu zatresel okvir vrat, se je najbolje znašel pred domačimi vrati in z nogo spremenil podajo v gol, vreden završke četrte zaporedne sezone v 1. SNL.

»V obeh tekmah smo bili boljši in si zasluženo zagotovili obstanek med slovensko elito,« je po tekmi povedal trener Zavrča Slavko Matić, ki v naslednji sezoni bržčas ne bo več vodil haloškega moštva.

Kvalifikacije za prvo ligo

Aluminij : Zavrč 1:1 (0:0) /2:3/

(Bizjak 57./11-m; Pihler 60.)

Aluminij: Janžekovič, Topolovec, Damiš (od 87. Križan), Turkaj, Čeh, Petrovič (od 64. Vrbanec), Krljanović, Rogina (od 79. Vezjak), Bizjak, Škoflek, Kurež.

Zavrč: Ranilović, Mužek, Antić, Rogač, Jakšić, Kokorović, Cvek, Pihler, Tahiraj (od 62. Golubar), Miketić (od 74. Tišma), Matjašič (od 90 Karamatić).