Zlatko Zahović: Rosenborg je bil boljši

Kljub porazu so v mariborskem nogometnem taboru videli tudi veliko pozitivnega. Darko Milanič priznal, da bo treba dvigniti raven igre v obrambi. 
Fotografija: Kaj bi bilo, če bi Maribor imel prednost dveh golov (2:0) ob polčasu, se zaradi zamujenih priložnosti sprašujejo tudi v vijoličastem taboru. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kaj bi bilo, če bi Maribor imel prednost dveh golov (2:0) ob polčasu, se zaradi zamujenih priložnosti sprašujejo tudi v vijoličastem taboru. FOTO: Reuters

Mariborski obrazi po povratni tekmi 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov so bili kljub porazu z 1:3 (skupno 2:6) vedrejši. Trener Darko Milanič je po dnevih vznemirjenj videl veliko pozitivnega in dejansko je slovenski prvak v prvem polčasu uprizoril morda celo svojo najboljšo igro v dosedanjem delu kvalifikacij.

»Izpeljali smo odličen prvi polčas, po katerem smo imeli veliko upanja. Kljub porazu je bila naša celotna podoba dveh tekmah veliko boljša, bili smo hrabri, ko smo vedeli, da moramo ustvarjati več pritiska, iskali smo gol in se trošiti. Malo nas je zmanjkalo. Škoda, imeli smo veliko prometa in priložnosti, veliko zaključkov, Rosenborg manj. Pozitivno gledam na tekmo, čeprav je to čudno za reči, kadar prejmeš tri gole. Z nekaj popravki bi bila to prava podoba,« je bil delno zadovoljen 51-letni Izolan, ki ga v naslednjih dnevih čakajo temeljite priprave za naslednjega tekmeca, bolgarskega prvaka Ludogorec.

Darko Milanić(levo) in Zlatko Zahović sta v prvem polčasu videla odličen Maribor. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Darko Milanić(levo) in Zlatko Zahović sta v prvem polčasu videla odličen Maribor. FOTO: Tomi Lombar/Delo


»Govoril bom bolj na pamet, pred kratkim smo igrali z njim, ampak bo povsem drugačen tekmec od Rosenborga. Več tehnične kakovosti ima, izvaja manj neposrednih napadanj. Morda bomo imeli malo več prostora za nasprotne napade. Je pa zelo, zelo kakovosten tekmec, o čemer govorijo minule tekme v Evropi. Ima veliko denarja. V zimskih pripravah smo se pomerili z njim in bili rezultatsko boljši, toda bili smo vseskozi v podrejenem položaju, toda zelo učinkoviti.«

<strong>Ocene: </strong><br />
FOTO: Delo
Ocene:
FOTO: Delo


Športni direktor Zlatko Zahović je bil kratek in jedrnat. Pohvalil je igralce. »Naredili so vse, kar je bilo v njihovi moči. Po prvem polčasu je bilo upanje, v seštevku pa je bil Rosenborg boljši tekmec. Preslabi smo bili v Mariboru, ampak v drugi tekmi je bilo veliko pozitivnega. Zdaj se moramo najprej spočiti, v evropskih kvalifikacijah ni slabih tekmecev, če je še žreb slab, je to to,«je zaključil Zahović st.


Če bi zabili še en gol več v prvem polčasi ...


Martin Milec je bil gotovo eden od tistih igralcev, ki jih »šef« ne bo črtil. Svojo nalogo je opravil zelo solidno.

»Žal smo končali kvalifikacije za ligo prvakov, ampak pred nami je še boj za evropsko ligo. Rosenborg je zadeval tako rekoč iz vsake priložnosti. V napadu nismo bili dovolj dobri, še slabši v obrambi. Škoda da nismo zabili še en gol več v prvem polčasu. Drugega nismo začeli slabo, toda ponovila se stara zgodba. Iz nič smo prejeli gol. Po njem smo bili v šoku in hitro prejeli še drugega. Kljub vsemu je bil prvi polčas temelj za gradnjo igre naprej in sicer že od sobotne prvenstvene tekme naprej. Kaj lahko pričakujemo od Ludogorca, ne vem. Ima kakovost v napadu, ampak najprej moramo zmagati v Celju,« je razmišljal nepopustljivi bočni branilec.

Za mariborski lepši pogled v prihodnost je bila predstava edinega strelca Rudija Požega Vancaša.
»Prvi polčas je bil fantastičen, priigrali smo si veliko priložnosti, a smo jih premalo. Dve sem zapravil tudi sam. Potem smo v drugem polčasu prehitro prejeli gol, padli smo, a ne vem zakaj, saj smo tako ali tako morali zabiti še dva gola. Lažje bi bilo, če bi v prvem polčasu dosegli še en gol. Rosenborg je bil zelo učinkovit, v Evropi moraš biti,« je povedal iz tekmo v tekmo boljši 25-letni Belokranjec.

Komentarji: