Zmaji obrambo naslova začeli s porazom

Od nogometašev Olimpije je bila z 2:0 pred domačimi navijači boljša Gorica, zadela sta Lipušček in Filipović.
Fotografija: Goričani so imeli razlog za veselje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Goričani so imeli razlog za veselje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Nova Gorica – Državni prvaki, nogometaši Olimpije, že dolgo niso tako slabo (in predvsem neučinkovito) začeli sezone. Po evropskem neuspehu v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Qarabagu so s porazom odprli tudi prvoligaško sezono, Gorica jih je pred domačim avditorijem odpravila z 2:0. Ljubljančani so nizali strele, a bili medli v napadu, še najbližje zadetku so bili po odličnem poskusu Gorana Brkića po natanko uri igre, ko je z mojstrsko refleksno obrambo Grega Sorčan žogo odbil v prečko.


Lipučkov prvenec


Varovance trenerja Ilije Stolica je hladna prha pričakala že v tretji minuti, ko je Bede Osuji s podajo iz kota v osrčju kazenskega prostora našel visokoraslega 21-letnega Žigo Lipuščka, ki je z glavo spravil Aljaža Ivačiča na hrbet in dosegel svoj prvi zadetek med domačo ligaško elito. Gre za igralca, ki je predlani preživel hudo prometno nesrečo v Mariboru, ki je vzela dve mladi življenji. Do glavnega odmora so si Ljubljančani priigrali trinajst priložnosti, vendar pa zgolj dvakrat sprožili v okvir vrat.


Dvakrat v prečko


Tudi drugi polčas je ponudil podoben scenarij. Goričani so vnovič hitro zadeli, že v 51. minuti, po protinapadu je z roba kazenskega prostora ustrelil Andrija Filipović, ob njegovem poskusu tik ob vratnici je bil Ivačič povsem nemočen. Zmaji so pokazali zobe s prečko Brkića, a so jim Primorci vrnili na enak način – strelec drugega gola je imel po podaji Osujija pred seboj prazno mrežo, vendar pa ravno tako zatresel zgolj okvir vrat. V končnici so Ljubljančani z vsemi topovi napadli, junak dvoboja pa je bil nepremagljivi Sorčan.


Gorica : Olimpija 2:0 (1:0)


Strelca: 1:0 - Lipušček (3.), 2:0 - Filipović (51.).

Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kotnik (od 77. Smajlagić), Kolenc, Marinič (od 69. Džuzdanović), Osuji, Filipović (od 80. Humar).

Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Štiglec, Brkić, Putičanin, Tomić, Miškić, Savić (od 65. Boateng), Vombergar (od 72. Kadrić), Črnic (od 72. Suljić).


Mura : Triglav 1:1 (1:1)


Strelca: 1:0 - Arh Česen (22./avt.), 1:1 - Žurga (25).

Mura: Šafarić, Šturm, Bošković, Peričić, Kous (od 82. Karničnik), Kozar, Maruško, Kouter (od 75. Horvat), Bobičanec, Šušnjara, Maroša (od 67. Sirk).

Triglav: Curanović, Elsner, D. Kryeziu (od 53. Bojić), Arh Česen, Kuhar, E. Kryeziu, Udovič, Mlakar, Tijanić (od 90. Pušnik), Žurga, Majcen.
 

Komentarji: