Znana kandidata, ki želita v boj za Uefino ligo prvakov iz Slovenije

V finalu 1. slovenske futsal lige se bosta pomerili ekipi Dobovca in Litije.
Fotografija: Andrej Dobovičnik je nekdanji selektor reprezentance, zdaj vodi Litijane. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Andrej Dobovičnik je nekdanji selektor reprezentance, zdaj vodi Litijane. FOTO: Leon Vidic

V finalu 1. slovenske futsal lige se bosta pomerili ekipi Dobovca in Litije. Ekipi sta potrdili uvrstitev v finale z zmagama na petkovih četrtih tekmah polfinala. Prva tekma finala bo 6. maja. Dobovec je v petek z 2:0 še tretjič premagal Hišo daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Silika. Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta tako z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale.

V boj naslednji teden

»Naša forma raste. Po porazu na prvi tekmi serije smo ohranili zbranost, ni bilo panike. Vesel sem, ker smo odigrali še eno tekmo, ne da bi prejeli gol. Zdaj smo v finalu. Teden dni imamo časa, da se pripravimo,« je ocenil trener Dobovca Morina pred finalom. Ne pozabimo, zmagovalec finala dobi realno možnost za nastop v Uefini ligi prvakov v futsalu.

Dobovcu bo nasproti v finalu stala Litija, ki je bila v polfinalu proti Siliku še enkrat prepričljiva. »Igralci so mi polepšali vikend. Glede na redni del smo bili favoriti ... Svoje smo naredili. Kot trener, ki je že dolgo časa na sceni, pa se zavedam pomanjkljivosti svoje ekipe. V tem tednu dni bomo skušali še kaj dodelati in tudi kaj skriti, da se dobro pripravimo na finale proti Dobovcu,« je napovedal trener Litije Dobovičnik.

Spored, finale, 1. SFL:

  • 1. tekma, 6.5. FK Dobovec - FC Litija (18.00)
  • 2. tekma, 10.5. FC Litija - FK Dobovec (20.15)
  • 3. tekma, 13.5. FK Dobovec - FC Litija (18.00)
  • morebitna 4. tekma, 17.5. FC Litija - FK Dobovec (20.15)
  • morebitna 5. tekma, 20.5. FK Dobovec - FC Litija (18.00)

Preberite še:

Komentarji: