Zoran Barišić tudi uradno na Olimpijini klopi

Avstrijski nogometni trener je s slovenskim prvakom in pokalnim zmagovalcem sklenil triletno sodelovanje.
Fotografija: Zoran Barišić bo na Olimpijini klopi tri leta. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Zoran Barišić bo na Olimpijini klopi tri leta. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Nogometni državni prvak Olimpija in avstrijski trener Zoran Barišić sta tudi uradno sklenila pogodbo o sodelovanju, po kateri bo 48-letni strokovnjak prihodnje tri sezone vodil ljubljansko moštvo. Pri novem delodajalcu mu bosta pomagala Slobodan Grubor in Murat Topal, trener vratarjev bo Dino Šeremet, kondicijski trener pa Matic Lukman Čoko.


Nazadnje v Turčiji


Novi Olimpijin trener je nekdanji nogometaš, ki je najlepša igralska in trenerska leta preživel pri avstrijskem Rapidu. Za dunajski kolektiv je odiral 83 tekem in dosegel 11 golov, trener je bil med letoma 2013 in 2016. Nazadnje je vodil turški Karabukspor, z ljubljansko zasedbo pa se bo spoznal jutri pred odhodom na krajše priprave v Kranjsko Goro.


Pravi izziv


»Iskreno se veselim, da smo zaključili tudi to poglavje in je Olimpija dobila novega trenerja. Čaka ga obilo delo, želim mu, naj ga opravi uspešno. Imel bo polno podporo kluba in zagotovljene ustrezne razmere za delo. Naloga ni lahka, pričakovanja javnosti so velika. Olimpija je državni prvak in pokalni zmagovalec, toda za izkušenega trenerja, ki je že vodil velik klub, je to pravi izziv,« je iz ZDA sporočil predsednik Milan Mandarić.
 

Komentarji: