Žvižgač o nepremišljenih ukrepih in ohlapnih pravilih

Po razkritju, da so okuženi z virusom sars-cov-2 trije člani FC Köln, je član moštva Birger Verstraete povedal, da bi bila v anonimni anketi velika večina nogometašev proti nadaljevanju sezone.
Fotografija: Razkrtije o treh nogometaših okuženih z virusom sars-cov-2 je  zamajalo nadaljevanje bundeslige. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Razkrtije o treh nogometaših okuženih z virusom sars-cov-2 je  zamajalo nadaljevanje bundeslige. FOTO: Reuters

Po potrjenih treh okužbah z novim koronavirusom v vrstah nemškega nogometnega kluba Kölna se je v intervjuju oglasil belgijski nogometaš Kölna Birger Verstraete in dejal, da bi bilo po nedavnih dogodkih naivno nadaljevati sezono, poroča Nemška tiskovna agencija (dpa).

V pogovoru za belgijski časnik Het Laatste Niews je 26-letni nogometaš dejal, da bi morala biti skrb za zdravje nogometašev na prvem mestu. Zavrnil pa je trditev, da s tremi okuženimi predstavniki kluba nihče od preostalih igralcev ni prišel v stik. Po njegovih navedbah naj bi bil okužen fizioterapevt moštva.

»Fizioterapevt je član osebja, ki je tako mene kot soigralce zdravil več tednov, z enim od dveh okuženih igralcev pa sem vadil v paru tudi sam,« je dodal Verstraete.
»Žvižgač« Birger Verstraete ne razmišlja o nogometu. FOTO: Reuters
»Žvižgač« Birger Verstraete ne razmišlja o nogometu. FOTO: Reuters


»Ukrepi po testih so bili nepremišljeni, pravila lige pa ohlapna,« še pravi. Zdi se mu bizarno, da igralci niso v karanteni in da nadaljujejo s treningi pred morebitnim nadaljevanjem bundeslige.

»Ne razmišljam o nogometu. Bolj razmišljam o tem, da se je virus razširil. Naivno bi bilo nadaljevati sezono,« je za konec intervjuja dejal Belgijec, ki ga skrbi predvsem za svojo družino in dekle. Obenem je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone.

V soboto je klubski zdravnik Kölna Paul Klein potrdil, da bodo preostali nogometaši še naprej trenirali, trije okuženi, ki sicer ne kažejo znakov bolezni covida-19, pa so že v karanteni, kar je med drugim protokol bundeslige v dogovoru s strokovnjaki iz zdravstva. Po dveh tednih jih bodo še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi.

Komentarji: