Med ranjenimi v Cambrilsu tudi britanski judoist

Štiridesetletnega Winstona Gordona, bronastega z EP 2006, je v nogo zadel policijski naboj, namenjen teroristu.
Objavljeno
20. avgust 2017 13.23
J. P.
J. P.

Cambrils - Med terorističnim napadom z avtomobilom v španskem letovišču Cambrils v zgodnjih petkovih urah jo je skupil tudi 40-letni britanski judoist Winston Gordon, ki se je leta 2006 na evropskem prvenstvu v Tampereju okitil z bronom v kategoriji do 90 kilogramov, že dve leti prej pa je bil peti na olimpijskih igrah v Atenah.

Vendar pa Gordon ni bil žrtev islamskih skrajnežev, ki so z vozilom podivjano zapeljali med pešce, temveč ga je v nogo po naključju in nesreči - s prijatelji si je privoščil vrček piva na terasi enega od lokalov - zadel izstreljen policijski naboj, namenjen napadalcem. K sreči poškodba ni bila hujša, tako da judoist niti ni prijavil možem postave, kaj se mu je zgodilo, ko pa je v bolnišnici videl gnečo, ni počakal niti na zdravniško pomoč, temveč jo je poiskal šele dan pozneje.

»Takoj ko sem se zavedal, kaj se mi je zgodilo, sem glasno kriknil od bolečine. Noga mi je krvavela. Naboj se je zagotovo od nekje odbil, saj nisem bil na 'bojni liniji', ko je policija streljala na terorista,« se dramatičnega trenutka spominja otoški judoist, trikratni olimpijec.