Tony Parker se je drugič poročil

Francoski košarkarski zvezdnik Tony Parker se je poročil z izbranko Axelle Francine, s katero imata sina Josha.

Objavljeno
04. avgust 2014 21.11
BASKET-NBA-SPURS-PARKER-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA in najkoristnejši igralec lanskega evropskega prvenstva v Sloveniji Tony Parker se je ponovno poročil. Z izbranko Axelle Francine, ki mu je aprila povila prvorojenca Josha, sta si večno zvestobo obljubila ta konec tedna v Teksasu, na poroki pa je bil le ožji družinski krog.

Francoski košarkar je bil pred tem poročen z ameriško igralko Evo Longorio, ločila pa sta se leta 2011. Še istega leta je spoznal novinarko Axelle, ki ga je lani spremljala tudi v Ljubljani.

Parker je pred novo poroko podpisal tudi večletno pogodbo s San Antoniom, aktualnim prvak severnoameriške profesionalne košarkarske lige. Po pogodbi naj bi do leta 2018 zaslužil 43,3 milijona dolarjev. V ekipo Spurs je prišel leta 2001, v 13 sezonah je z njo osvojil štiri naslove prvakov, leta 2007 pa so ga razglasili tudi za najboljšega igralca finala. V zadnjih štirih sezonah je bil tudi najboljši strelec svoje ekipe, v ljubljanskih Stožicah pa je lani Francijo vodil do zmage v finalu EP.