Isinbajeva bo upala do zadnjega

Ruska atletska zvezdnica se še ni vdala, trenirala bo in čakala na svoj olimpijski nastop.

Objavljeno
06. avgust 2016 08.27
FILES-ATHLETICS-WORLD-2013-POLEVAULT
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Rio de Janeiro - Rusinja Jelena Isinbajeva je prek svojega družbenega omrežja Instagramu dejala, da še naprej trdo trenira in upa, da bo nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janieru, kjer bo atletski program v drugi polovici iger.

Dvakratna olimpijska zmagovalka, trikratna svetovna prvakinja na prostem in štirikratna v dvorani ter aktualna svetovna rekorderka v skoku s palico je nedavno sicer dobila negativen odgovor Mednarodne atletske zveze (IAAF) na posebno prošnjo, da ji dovolijo nastop v Riu. »Še vedno treniram in upa, da se bo krivica kmalu popravljena. Če se bo pojavila ena sama možnost, da nastopim v Riu, jo bom zgrabila,« je končala Isinbajeva.

Pred tem je navedla, da ji IAAF in MOK ne dovolita nastop nastopiti na OI iz enega samega razloga - ker živi v Rusiji. Dejala je, da proti njeni rojakinji Darji Klišini, ki je edina ruska atletinja, ki lahko nastopi na OI, nimajo obtožb, ker zadnja tri leta živi in trenira v ZDA, sama pa je v tem obdobju trenirala v Rusiji. »Svetovna protidopinška agencija, MOK in Iaaf nimajo nobenih obtožb proti meni. Sem čista in poštena, kar kaže moja celotna kariera,« je med drugim navedla Isinbajeva, ki ni bila na športni poti doslej nikoli pozitivna na dopinških testih.

IAAF je zaradi sistematičnega dopinga v Rusiji nastop na OI prepovedala vsem atletinjam in atletom, ki živijo in trenirajo v Rusiji.