Isinbajeva izgubila še zadnjo možnost za OI

Ruska atletinja Jelena Isinbajeva je bila neuspešna tudi s pritožbo na švicarsko vrhovno sodišče.

Objavljeno
08. avgust 2016 23.40
reut*Isinbajeva
Lozana - Večkratni svetovni in olimpijski prvakinji v skoku s palico Jeleni Isinbajevi je spodletel verjetno še zadnji možen manever za vozovnico v Rio. Rusinja se je skupaj s svetovnim prvakom v teku čez ovire na 110 metrov Sergejem Šubenkovom obrnila na švicarsko vrhovno sodišče, ki pa ni hotelo zadržati razsodbe Mednarodnega športnega razsodišča (CAS).

Isinbajeva in Šubenkov, ki tako kot skoraj vsi ruski atleti zaradi kolektivne dopinške kazni ne smeta nastopiti na olimpijskih igrah, pri najvišji švicarski sodni instanci spodbijata prepoved Casa, ob tem pa sta zaprosila, da sodišče do končne razsodbe Casovo odločitev zadrži.

Zadržanje bi Mednarodni atletski zvezi (Iaaf) in Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok) signaliziralo, da naj atletoma nastop v Riu vendarle dovoli, a tudi to upanje je splahnelo. Sodišče je danes sporočilo, da je prošnjo zavrnilo, medtem ko bo o sami razsodbi Casa odločalo pozneje.

Iaaf je novembra lani zaradi sistematičnega dopinga rusko atletsko zvezo in njene atlete do nadaljnjega izločil z vseh mednarodnih tekmovanj. Cas je 21. julija odločitev potrdil.