Isinbajeva pripravljena kandidirati za vodstveni položaj v ruski atletiki

34-letnica je športno pot pravzaprav hotela skleniti z olimpijskimi igrami.

Objavljeno
12. avgust 2016 16.12
FILES-ATHLETICS-WORLD-2013-POLEVAULT
A. V., STA
A. V., STA

Moskva − Svetovna rekorderka v skoku ob palici Jelena Isinbajeva je potrdila željo zasesti enega vodilnih položajev pri Ruski atletski zvezi, ki je v središču ruskega dopinškega škandala. Dvakratna olimpijska zmagovalka je pripravljena kandidirati na volitvah zveze, ki naj bi bile predvidene septembra.

Isinbajeva, ki zaradi kolektivne kazni ruskim atletom ne sme nastopiti na igrah v Riu, bo v nedeljo kljub temu odpotovala v Brazilijo, kjer si bo poskušala zagotoviti mesto v komisiji športnikov Mednarodnega olimpijskega komiteja.

V Moskvi si medtem želi sodelovati pri novem začetku za rusko atletiko, a če bi bila izvoljena na enega vodilnih položajev pri domači zvezi, je najbrž negotovo nadaljevanje njene športne kariere. 34-letnica je športno pot pravzaprav hotela skleniti z olimpijskimi igrami.

»Zame je vrnitev ruskih športnikov v svetovno elito velika motivacija in nekakšna tolažba za odsotnost z iger v Riu ... Povratek zveze v mednarodno atletiko ne bo lahek, a moje izkušnje in ugled lahko pri tem pomagajo,« je pojasnila Isinbajeva.