V Riu napadajo tudi novinarje

Na prizorišču olimpijskih iger se vrstijo napadi na novinarje in fotografe. Enemu izmed njih so grozili celo z nožem.

Objavljeno
05. avgust 2016 20.25
BRAZIL-WORLDCUP/
K. M., STA
K. M., STA

Rio de Janeiro - Najbolj obljudeno brazilsko mesto je znano po tatvinah in pogostih napadih na turiste. V zadnjih dneh so nevarnost Ria na svoji koži občutili tudi novinarji in fotografi, ki so se zbrali na prizorišču letošnjih olimpijskih iger.

Najbolj grozljiva je zgodba francoskega novinarja, ki sta mu v bližini znamenite plaže Copacabane dva neznanca zagrozila z nožem in mu vzela vse, kar je imel pri sebi, piše STA. Je pa obenem tudi res, da je Francoz prekoračil osnovno pravilo in se na nevarnem območju gibal sam. Že visoke ograje z napisi, da je vrhnji del pod električno napetostjo, bi morale biti zanj svarilo, da se ni znašel v povsem varni okolici.

Med tatovi v Riu je zelo zaželena fotografska oprema. Po poročanju STA je v avstrijski olimpijski hiši eden od fotografov ostal brez objektivov, ki jih je shranil v torbo in to pustil v svoji sobi. Tatvino je opazil šele ob odhodu, ko je bila torba neobičajno lahka.

Drug fotograf je naletel na star trik z menjavo torb, ko je ob pospravljanju opreme ugotovil, da pri mizi sicer ima torbo, a da ta ni njegova in da je vsebina ničvredna. Malo manj običajna pa je izkušnja nemškega fotografa, ki se je usedel v lokal, pri natakarici naročil pijačo, a je ni dočakal. Natakarica je bila lažna, skupaj z njo pa je hitro izginila tudi njegova torba z dragoceno opremo, še piše STA.