Večina slovenskih udeležencev že v olimpijski vasi

Danes je že prispela rokometna reprezentanca, iz kampa v São Paulu prihajajo plavalci, iz domovine pa judoisti.

Objavljeno
02. avgust 2016 17.20
mpi*rokometasi
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro − Danes je v slovenskem olimpijskem taboru zelo živahno. Že od ranega jutra v olimpijsko vas prihajajo športniki, slovenska odprava pa se bo čez dan še povečala. Prvi so danes po dolgem potovanju srečno prispeli rokometaši. Ker z izjemo Uroša Zormana, Vida Kavtičnika in selektorja Veselina Vujovića še niso bili na olimpijskih igrah, so najprej prejeli prve koristne informacije, se nastanili po sobah in odšli na zajtrk. Urnik današnjega dne bo določil strokovni štab, je pa vse pripravljeno, da bodo imeli fantje čim boljše razmere za delo.

Danes je v vasi pričakovati še plavalce, ki prihajajo iz aklimatizacijskega kampa v São Paulu. V zadnjih dneh so imeli odlične razmere, ki so jih dobro izkoristili, popoldne pa bodo iz domovine pripotovali še judoista Rok Drakšič in Adrian Gomboc, trenerka Urška Žolnir in vodja ekipe Franc Očko.

Ker je bilo včeraj in danes na družbenih omrežjih kar nekaj negativnih odzivov v zvezi s potovanjem rokometne zasedbe, je prvi mož Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec za spletno izdajo Financ komentiral: »Vsi letimo 'economy', zelo 'economy'. Jutri zjutraj letim v Rio tudi sam, seveda v najcenejšem razredu. To je zanesljivo naša športna realnost, več si ne moremo privoščiti. Če bi pri razredih, v katerih potujejo naši športniki, delali razlike, bi sam dvignil cel 'halo' in bi morali najprej zamenjati mene. Za vse velja enaka (ne)sreča, so pa naši športniki tudi sicer vajeni skromnih razmer, zato dvomim, da koga v resnici moti, na kakšnih sedežih leti na olimpijske igre.«