Koširju okoli vratu obesili še srebro

Deskar na snegu Žan Košir je na slovesnosti prejel srebrno kolajno, ki jo je osvojil v paralelnem slalomu.

Objavljeno
22. februar 2014 17.27
Posodobljeno
22. februar 2014 17.38
Sochi Olympics Medals Ceremony Snowboard Men
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Soči - Slovenski deskar na snegu Žan Košir je na posebni slovesnosti v Sočiju prejel srebrno kolajno, ki si jo je dopoldne izboril v paralelnem slalomu.

V tej disciplini je bil najboljši Američan z ruskim potnim listom Vic Wild, ki je bil zlat že v paralelnem veleslalomu, bron pa je prejel Avstrijec Benjamin Karl.

»Glede na to, da smo imeli dve tekmi in je moj izkupiček dve kolajni, je to izjemen uspeh. Zdaj tudi jaz vem, kako so se počutili ostali Slovenci, ki so prejemali kolajne, občutek je izjemen. Zadovoljen sem, da se je zame tako končalo. Bil je že čas, da tudi jaz nekaj pokažem na velikih tekmah in danes so mi mnogi čestitali ter dejali, da je moj talent stopil na plano, in to na najboljši možni način, na olimpijskih igrah,« je po podelitvi za nacionalno televizijo dejal Košir, ki je spregovoril o svojih naslednjih ciljih: »Prvi je gotovo kristalni globus. Ta bi mi ogromno pomenil, saj moraš za njega biti v vrhu vso sezono. Ravno tako si želim postati svetovni prvak, čeprav teh kolajn ne bi zamenjal ne za eno ne za drugo. Ve se, kaj največ pomeni. Prav tako pa srebrne in bronaste kolajne zdaj ne bi zamenjal za olimpijsko zlato. A do vseh teh želenih uspehov bo treba priti, ne mislim, da bodo prišli sami od sebe. Še vedno bo treba trdo delati, še vedno bo potrebno veliko odrekanja, zdaj nek sistem imam, še naprej mu bom moral slediti,« je še dejal Tržičan.

Slovenskega deskarja, ki je za Slovenijo osvojil skupno osmo kolajno na 22. zimskih olimpijskih igrah, je doletela posebna čast, saj bo na jutrišnji zaključni slovesnosti (17) nosil slovensko zastavo.