Jakov končal nastope v Pekingu, zastavo bo nosila Anita

Fak sprejel težko odločitev, da zaradi slabše pripravljenosti ne nastopi na olimpijski tekmi s skupinskim startom.
Fotografija: Jakovu Faku na teh olimpijskih igrah ni šlo po načrtih in željah. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakovu Faku na teh olimpijskih igrah ni šlo po načrtih in željah. FOTO: Matej Družnik/Delo

Iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so sporočili, da naš biatlonski as Jakov Fak na olimpijskih igrah v Pekingu ne bo več tekmoval. Olimpijski podprvak iz Pjongčanga 2018 bo tako izpustil sobotno preizkušnjo s skupinskim startom.

Za ta korak se je 34-letni biatlonec odločil zaradi slabše pripravljenosti, zaradi katere na Kitajskem ni uresničil svojih visokih pričakovanj. Za nameček se želi Jakov pozdraviti in se čim bolje pripraviti za sklepni del sezone v svetovnem pokalu.

Slovenija bo imela tako na teh olimpijskih igrah svoje predstavnike na le še treh tekmovanjih. V jutrišnji alpski kombinaciji bo nastopila Maruša Ferk Saioni, na sobotni ekipni mešani tekmi alpskih smučarjev se bo predstavila še naša četverica z olimpijskim podprvakom v veleslalomu Žanom Kranjcem na čelu, na štart nedeljskega teka na 30 kilometrov v prosti tehniki pa se bosta podali Anita Klemenčič in Neža Žerjav.

Znano je tudi, da bo na nedeljski zaključni slovesnosti v Pekingu s slovensko zastavo na olimpijski stadion prikorakala smučarska tekačica Anita Klemenčič.

Preberite še:

Komentarji: