Lara Gut Behrami dopolnila zbirko olimpijskih kolajn

Švicarka je olimpijska prvakinja v superveleslalom. Edina Slovenka na današnji tekmi Maruša Ferk Saioni je bila 23.
Fotografija: Tridesetletna Švicarka Lara Gut Behrami je bila velika zmagovalka jubilejne desete olimpijske preizkušnje v supervelslalomu. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Tridesetletna Švicarka Lara Gut Behrami je bila velika zmagovalka jubilejne desete olimpijske preizkušnje v supervelslalomu. FOTO: Thomas Peter/Reuters

Lara Gut Behrami je nova olimpijska prvakinja v disciplini alpskega smučanja superveleslalom. Na jubilejni deseti olimpijski tekmi v tej disciplini je 30-letnica iz Ticina smučarski velesili Švici prismučala prvo olimpijsko superveleslalomsko zlato. Srebro je pripadlo Mirjam Puchner iz Avstrije, bron Švicarki Michelle Gisin.

Medtem ko je olimpijski superveleslalom pred štirimi leti v Pjongčangu postregel s popolnim presenečenjem z zmago Čehinje Ester Ledecke, pa je tokrat na progi Skala v Yanqingu zablestela glavna favoritka, Gut-Behramijeva, ki ji je v njeni karieri manjkala le olimpijska zlata kolajna.

Razlike so bile minimalne. Puchnerjeva, ki je osvojila svojo prvo olimpijsko kolajno, je zaostala 22 stotink, Gisinova, ki ima z olimpijskih iger že zlato iz kombinacije leta 2018, je zaostala tri desetinke. Najbolj razočarana je Avstrijka Tamara Tippler, ki je pristala tik pod stopničkami, bron pa je zgrešila za zgolj tri stotinke.

Presenetljiva olimpijska prvakinja iz Pjongčanga Ledecka, ki je v torek tako kot v Južni Koreji pred štirimi leti osvojila zlato v deskanju v alpskem slogu v paralelnem veleslalomu, je na petem mestu zaostala 43 stotink sekunde.

Maruša Ferk Saioni ne more biti najbolj zadovoljno s svojo predstavo, za zmagovalko je zaostala dobri dve skundi. FOTO: Jorge Silva Reuters
Maruša Ferk Saioni ne more biti najbolj zadovoljno s svojo predstavo, za zmagovalko je zaostala dobri dve skundi. FOTO: Jorge Silva Reuters

Edina slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni je osvojila 23. mesto, njen zaostanek za danes najboljšo je znašal 2,21 sekunde.

Ilka Štuhec ni nastopila zaradi bolečin v hrbtu. Mariborčanka, ki je na slovesnosti ob odprtju iger na stadionu Ptičje gnezdo v Pekingu nosila slovensko zastavo, se bo skušala pripraviti za start na olimpijskem ženskem smuku v torek, 15. februarja.

Tina Maze je pred 12 leti na igrah v Vancouvru s srebrom osvojila edino olimpijsko superveleslalomsko kolajno za Slovenijo v tej disciplini.

Preberite še:

Komentarji: