Rusi minimalno boljši od Švice, Danci presenetili Čehe

V Pekingu so odigrali še prvo moško hokejsko tekmo: v skupini B so ruski hokejisti, ki nastopajo pod zastavo svojega olimpijskega komiteja, premagali Švico.
Fotografija: Reto Berra s soigralci ustavlja Mihaila Grigorenka med sredinim obračunom v kitajski metropoli. FOTO: Matt Slocum/Reuters
Odpri galerijo
Reto Berra s soigralci ustavlja Mihaila Grigorenka med sredinim obračunom v kitajski metropoli. FOTO: Matt Slocum/Reuters

Dvoboj je odločil vsega en zadetek, ki ga je tri sekunde pred koncem prve tretjine dosegel Anton Slepišev, asistenco pa je vknjižil Kiril Semjonov. Rusi, ki tudi letos nastopajo pod zastavo Ruskega olimpijskega komiteja, branijo naslov iz Pjongčanga leta 2018, v skupini B sicer nastopata še Češka in Danska, ki je bila v kvalifikacijah za letošnji turnir na Norveškem usodna tudi za slovensko izbrano vrsto. Na omenjenem obračunu so Danci presenetili Čehe in zmagali z 2:1.

Na letošnjem olimpijskem turnirju ni igralcev najmočnejše hokejske lige NHL. Odprli so ga branilci naslova, igralci Ruskega olimpijskega komiteja, ki so z 1:0 premagali Švico. Varovanci nekdanjega zvezdnika tega športa Igorja Larionova, z igro niso navdušili, tudi ruski novinarji so priznali, da so zmagali srečno. Švica je pokazala več, a nikakor ni mogla premagati vratarja Ivana Fedotova, ki je ubranil 33 strelov. Na drugi strani so gol ob koncu prve tretjine dosegli bolj slučajno, po podaji izza gola Slepiševa je ploščico čez golovo črto nesrečno potisnil kar vratar Enzo Corvi.

Celovški vratar zaprl dostop do svoje mreže

Čehi so v dvoboj z Dansko vstopili kot favoriti. Na začetku tekme so prevzeli pobudo, si pripravili nekaj priložnosti, zadeli tudi vratnico, za neučinkovitost pa bili kaznovani v 12. minuti, ko so strel od daleč Markusa Lauridsena sami preusmerili v mrežo. V 18. minuti so si privoščili novo napako, ob igralcu več na igrišču so zakrivili kazenski strel, ki ga je v vodstvo z 2:0 spremenil Frans Nielsen.

Danci so na začetku druge tretjine sicer prejeli gol, dosegel ga je Roman Červenka, toda do konca, kljub temu, da je imel vratar Sebastian Dahm, sicer vratar celovškega KAC, kar precej dela, zadržali prednost. Tudi z nekaj sreče, Čehi so namreč v zadnjih trenutkih tekme, ko so vratarja zamenjali s šestim igralcem, še enkrat zadeli vratnico.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: