Planica 2018

Bralce Dela in Slovenskih novic bo v soboto, 17. marca pričakala posebna priloga

Objavljeno
09. marec 2018 15.01

Spektakularni finale svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Planici bomo pospremili z vsebinsko bogato prilogo Dela in Slovenskih novic.

Ob pregledu sezone smo se pogovarjali z glavnim trenerjem slovenske reprezentance Goranom Janusom in slovenskim zvezdnikom tega športa Petrom Prevcem. O izjemno uspešni sezoni smo klepetali tudi z Norvežanom Robertom Johanssonom, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil kar tri kolajne.

Razmislek o letošnji sezoni v svojih kolumnah ponujata naša komentatorja Miha Šimnovec in Oto Giacomelli. Eno od zgodovinskih obdobij Planice smo preverili skupaj z nekdanjim skakalcem in trenerjem Danilom Pudgarjem, v prihodnost smo pogledali skozi kandidaturo Planice za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju.

V prilogi razkrivamo, kdo vse je lahko predskakalec na planiški velikanki, v bolj strokovnih temah smo se lotili gradnje skakalnic in dresov smučarskih skakalcev. Seveda pa ne bodo manjkale zgodbe iz zakulisja dogajanja v dolini pod Poncami, podroben program štiridnevnega smučarskoskakalnega praznika v Planici, pozabili pa nismo niti na slovenske orlice in podmladek...