Prireditelji svetujejo: v Planico z javnim prevozom! (FOTO)

Obiskovalcem športnega praznika pod Poncami bodo na voljo brezplačni krožni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice.

Objavljeno
23. marec 2017 17.40
Planica 2017
J. P.
J. P.

Planica - Med slovenskim športnim praznikom v Planici, od danes do nedelje, velja tudi poseben spremenjen prometni režim, saj bodo obiskovalcem na razpolago dodatni avtobusi in vlaki, pa tudi brezplačni krožni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, obenem pa prireditelji gledalcem - iz izkušenj minulih let - svetujejo, naj se pod Ponce ne odpravijo z osebnimi vozili.

Parkiranje izven označenih mest, še zlasti na travniških površinah, bosta občinsko redarstvo in policija dosledno kaznovala. Vstopna mesta za avtobusni krožni prevoz bodo v Kranjski Gori (avtobusna postaja pred osnovno šolo in banko SKB), Podkorenu (postaja ob regionalni cesti), Ratečah (krožno križišče za Planico in križišče Ledine), na Petrolu v Podkorenu in Ratečah ter na parkirišču Zelenci. Jutri bodo avtobusi iz Kranjske Gore začeli voziti ob 10., v soboto ob 6. uri in v nedeljo ob 6.30.

Foto: Matej Družnik/Delo

 

Kot STA povzema sporočilo prirediteljev, morajo imeti avtobusi, minibusi in kombiji parkirno nalepko, ki policistom in redarjem omogoča hitrejšo selekcijo in posledično hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici, prilepljena pa mora biti vidno na vetrobranskem steklu. Nadzor posedovanja vstopnic potnikov v teh vozilih bodo opravljali po principu selektivnega izločanja vozil na kontrolne površine.

Foto: Matej Družnik/Delo

 

Vozila brez parkirne nalepke bodo na avtocesti iz ljubljanske smeri usmerili na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo ob predložitvi vstopnic vseh potnikov dobila ustrezno nalepko. Če potniki vstopnic ne bodo imeli, bo avtobusu vožnja proti Planici onemogočena. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici ali v smeri prihoda.

Foto: Matej Družnik/Delo

 

Že peto leto zapovrstjo pa Slovenske železnice obiskovalce na prizorišče vabijo z vlakom. Vozovnice so na voljo samostojno ali v paketu z vstopnicami in so cenejše 75 odstotkov za otroke nad šest let in 40 odstotkov za odrasle, medtem ko malčki do šestega leta potujejo brezplačno. Dodatno so uredili pešpoti, na katerih se bodo lahko obiskovalci ob posebnih tablah tudi fotografirali in sodelovali v nagradnih igrah.

Foto: Matej Družnik/Delo

 

Prireditelj poleg policijskega varovanja zagotavlja tudi varnostno in rediteljsko službo, ki bo bdela tudi nad tem, da bo na prireditveni prostor onemogočeno nošenje pirotehnike in nevarnih predmetov. Videonadzor bo potekal na območju prireditve, poostren bo telesni nadzor, prepovedan bo vnos večjih količin alkohola, opazno vinjenim osebam pa vstop na prizorišče ne bo dovoljen. Danes je bil v Planici dan otrok, dan brez alkohola, je še poročala STA.

Foto: Matej Družnik/Delo

 

Policija poziva k upoštevanju prometnih navodil

Na Policijski upravi Kranj opozarjajo na drastično povečanje prometa v smeri proti Jesenicam in Kranjski Gori in obiskovalce zato pozivajo k doslednemu upoštevanju navodil mož postave in prirediteljev ter prometnih pravil, predvsem glede hitrosti, alkohola, prehitevanja in varnostne razdalje. Minula leta so zastoji nastali na koncu gorenjske avtoceste, vožnja do Kranjske Gore se je nadaljevala v počasni koloni, zastoji so bili spet proti Ratečam in Planici. Policija udeležence v zastojih poziva, naj ne zapuščajo vozil in se ne sprehajajo po cesti, ter prosi za potrpežljivost, zbranost in pozornost.

Foto: Matej Družnik/Delo

 

Policija obenem opozarja, naj udeleženci na prireditev ne nosijo vrednejših predmetov in naj se obnašajo športno brez alkohola. Kdor bo na dogodek prišel z otrokom, naj pazi, da se ta ne bi izgubil v množici, če pa se to vendarle zgodi, mora otrok vedeti, naj se takoj obrne na policiste, redarje, varnostnike, gasilce ali reševalce, so še sporočili s kranjske policijske uprave.

Foto: Matej Družnik/Delo