Atomski drugi polčas odpihnil skrbi na Krimu

Liga prvakinj: Prerojeni Krim nadigral Thüringer HC
Fotografija: Tjaša Stanko je bila nerešljiva uganka za nemško obrambo. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Tjaša Stanko je bila nerešljiva uganka za nemško obrambo. FOTO: Tomi Lombar

Sanjski drugi polčas so odigrale rokometašice Krima Mercatorja in zlomile odpor Thüringerja HC ter si s prvo zmago v ligi prvakinj močno povečale možnosti za uvrstitev v drugi del elitnega tekmovanja. Pred njimi sta dve tekmi s Podravko, prva v soboto v Koprivnici.



Tamara Mavsar je z zaščito na nosu zadela vseh sedem sedemmetrovk, Tjaša Stanko je razbijala obrambo nemških prvakinj in dosegla šest golov, vratarka Miša Marinček Ribežl pa je zbrala 15 obramb (45 %) za Krim, ki je prvo domačo tekmo odprl slabo in zaostal z 0:4, tudi ob polčasu ni kazalo najbolje (10:12), v drugih 30 minutah igre pa so slovenske prvakinje zablestele v vsem sijaju in odločilni polčas dobile kar s 17:8!
 

Po minus 16 plus 7


Potem ko se je izjalovil prihod dveh angolskih rokometašic, je obstajala skrb, da Krim ne bo konkurenčen v LP, uvodni poraz za 16 golov v Györu jo je okrepil, toda zdaj je že jasno, da je trener Uroš Bregar dobro sestavil in uigral ekipo, ki upravičeno meri na preboj med najboljših 12 ekip. Francoska novinka Marie-Paule Gnabouyou pa se je s tribune lahko prepričala, da je izbrala dobro okolje za vrnitev na vrhunsko raven.

Olga Perederij je bila borbena na črti. FOTO: Tomi Lombar
Olga Perederij je bila borbena na črti. FOTO: Tomi Lombar


Pred krimovkami sta dve tekmi proti starim znankam iz Hrvaške, proti katerim si lahko že zagotovijo napredovanje in še kakšno točko v malhi za drugi del. Kapetanka Marinčkova si je pred tekmo želela, da bi se trdo delo v dveh mesecih in pol obrestovalo in želja se ji je uresničila. Obramba je bila v drugem polčasu izjemna, samo Iveta Luzumova jo je znala ukaniti, toda ni imela pomoči soigralk, ki so se zabijale v ljubljanski zid.
 

Zmaga plod garanja


"Zmaga je plod garanja. Tekmo smo začele v krču, ker smo si ustvarile pritisk. Ponosna in srečna sem, ker smo se v drugem polčasu prikazale takšno igro, kakršno smo gradile ves teden. Zamisli s treninga smo v celoti prenesle na tekmo," je odleglo Marinčkovi.

Nina Zulić je dobro povezovala Krimov napad. FOTO: Tomi Lombar
Nina Zulić je dobro povezovala Krimov napad. FOTO: Tomi Lombar


Tudi Mavsarjeva je bila presrečna. "Začele smo živčno in takoj zaostale za štiri gole, a se vrnile in zmagale. Garali smo, opravili številne analize. Razlika sedmih golov je zaslužena. Hvala navijačem, ki so nam pomagali do zmage," je dejala levokrilna reprezentantka.

Trener Bregar pa je bil vesel, ker so bile vse njegove zamisli v drugem polčasu uresničene. "Zelo sem zadovoljen z našo obrambo v drugem polčasu. Tej prvini posvečamo veliko pozornosti, čeravno se v Györu to ni opazilo. Kapo dol igralkam za ta rezultat," je bil na dekleta ponosen "Bregi": "Za nami je res težak teden, ogromno smo trenirali, kar malo smo utrujeni od vsega tega, a moj moto je, da je veliko bolje biti utrujen in delati dobro, kot pa lenariti in čakati, da bodo žoge same padle v gol," je še izjavil Bregar, ki bo zdaj vse sile usmeril v gostovanje pri južnih sosedah.

Alja Koren je dosegla tri gole. FOTO: Tomi Lombar
Alja Koren je dosegla tri gole. FOTO: Tomi Lombar


Dora Krsnik se bo v soboto pomerila proti nekdanjim soigralkam iz Podravke. FOTO: Tomi Lombar
Dora Krsnik se bo v soboto pomerila proti nekdanjim soigralkam iz Podravke. FOTO: Tomi Lombar

Preberite še:

Komentarji: