Avstrijec na čelu evropskega rokometa

Četrti predsednik EHF je postal dosedanji dolgoletni generalni sekretar zveze Michael Wiederer.

Objavljeno
17. november 2016 18.37
hočevar ROKOMET - Evropska rokometna zveza NK
J. P.
J. P.

Dunaj - Evropska rokometna zveza (EHF) bo odslej plesala po avstrijskih notah. Francoza Jeana Brihaulta, ki je na vročem stolčku sedel od leta 2012, bo namreč na predsedniškem položaju nasledil dolgoletni generalni sekretar zveze, 60-letni Michael Wiederer, ki je bil na volilnem kongresu v njegovem domačem St. Wolfgangu edini kandidat.

Wiederer je četrti predsednik EHF, pred njim so to vlogo opravljali Šved Staffan Holmqvist (med letoma 1991 in 2004), Norvežan Tor Lian (2004-2012) in, kot zapisano, nazadnje Brihault (od 22. junija 2012), ki je moral s čela rokometne družine stare celine sestopiti zavoljo pravila o starostni omejitvi za funkcionarje EHF. Ti so lahko stari kvečjemu 68 let, francoski profesor pa jih je letos prekoračil.

»Hvala vsem za podporo, v čast mi je naslediti tri tako uspešne predsednike,« je bil v govoru takoj po izvolitvi za štiriletni mandat na trinajstem kongresu v četrtstoletni zgodovini zveze kratek in jedrnat Dunajčan, ki je mesto generalnega sekretarja EHF zasedal vse od leta 1992.