Blagotinšek za rekordno odškodnino v Veszprem

Po 11 letih moštvo Celja Pivovarne Laško zapušča Blaž Blagotinšek in se seli v vrste madžarskega velikana.

Objavljeno
08. julij 2016 20.10
Rokomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Celje - Vrste slovenskega rokometnega prvaka zapušča krožni napadalec Blaž Blagotinšek. Iz Celja Pivovarne Laško se bo za visoko odškodnino, tretjo v zgodovini kluba, preselil v Veszprem.

Celjani sicer finančnih podrobnosti prestopa niso razkrili, neuradno pa naj bi odškodnina znašala 140.000 €. Doslej so več iztržili le za Sergeja Rutenko in Aleša Pajovića. Blagotinšek je sicer sploh prvi domači krožni napadalec, ki je igral za vse klubske selekcije, iz Celja se poslavlja po 11 letih. Z Madžarskim velikanom bo podpisal triletno pogodbo in se pridružil sedmerici nekdanjih soigralcev iz Celja.

»Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj je bil eden stebrov našega moštva, a se po drugi zavedamo, da si tudi sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka,« je o povedal direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu.

Blagotinšek se bo v Celje še vrnil, Veszprem se bo s slovenskim prvakom namreč meril v ligi SEHA, prvič že 3. septembra. »V prvi vrsti bi se rad zahvalil Celju Pivovarni Laško za izjemno korektnost in razumevanje v vseh teh sezonah, soigralcem, ki so me naredili boljšega igralca na in izven igrišča, trenerju Branku Tamšetu, navijačem in vsem, ki mi stojijo ob strani. Odhajam k Telekom Veszpremu, enemu največjih rokometnih klubov v Evropi in verjamem, da je prav to moštvo, s katerim se bomo že prihodnjo sezono potegovali za naslov zmagovalcev lige prvakov,« je po sklenitvi pogodbe povedal krožni napadalec, ki je za člansko moštvo Celja nastopil na 167 tekmah, dosegel pa 278 golov.