Bomba iz Celja: prihaja francoski zvezdnik

Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško je uspelo uloviti veliko "ribo". V Zlatorog prihaja William Accambray (194 cm, 104 kg). Kot posojeni igralec Vesprema bo za Celje igral do konca sezone.

Objavljeno
05. oktober 2018 08.20
Posodobljeno
05. oktober 2018 11.06
William Accambray je leta 2015 v Katarju s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka. FOTO: Reuters
Celje - Francoski reprezentant William Accambray prihaja iz Veszprema, kjer v zadnjih dveh sezonah ni veliko igral, ker je imel hude težave s poškodbami. Gre za levega zunanjega igralca, ki je veljal za enega največjih upov francoskega rokometa.

To je eden najbolj zvenečih prestopov v zgodovini celjskega kluba in sporočilo njegovega vodstva, da misli postati še bolj resen konkurent za izločilne boje v ligi prvakov. Celjani, ki so pred tednom po trenerski menjavi, Branka Tamšeta je zamenjal Tomaž Ocvirkpremagali Flensburg, bodo sicer jutri gostovali pri Pick Szegedu.

Accambray bo v Celju igral kot posojeni igralec Veszprema do konca sezone. Prvič bo v ligi prvakov lahko nastopil 4. novembra na domači tekmi z Zaporožjem.

image
Celjani so pripravili lepo dobrodošlico novemu članu.


Accambray je star 30 let, kariero je začel v Montpellieru, bil med letoma 2014 in 2017 član Paris Saint-Germaina, lani pa je prestopil k madžarskim prvakom. Za Francijo je zbral 101 nastop in 210 golov, osvojil je pet zlatih kolajn, na OI v Londonu 2012, na SP v letih 2011, 2015 in 2017 ter na EP 2014. V sezoni 2010/11 je bil imenovan za najboljšega igralca francoske lige.
 

Spet skupaj z rojakom Anićem


V Celju bo imel nekdanjega reprezentančnega kolega Igorja Anića. Accambray velja za odličnega obrambnega igralca. Pri slovenskih prvakih bo na levem zunanjem položaju sodeloval z Draškom Nenadićem in Josipom Šarcem.

Prihaja iz športne družine, njegov oče Jacques Accambray je bil metalec kladiva, mati Isabelle pa metalka diska. Športnika sta bila tudi sestra (met kladiva) in brat (odbojka).

image
REUTERS William Accambray se je učil od velikih mojstrov, kot sta Thierry Omeyer (desno) in Nikola Karabatić (zadaj). FOTO: Reuters


William Accambray: »Vesel sem prihoda v Celje. RK Celje Pivovarna Laško se mi je zdela dobra priložnost, saj gre za odličen klub in zelo dobro ekipo. Ta je mlada in ima ambiciozne cilje, to je naslov slovenskega prvaka in napredovanje v ligi prvakov. Da to zmore. je pokazala z zmago proti Flensburgu, ki je odlična ekipa, zato sem vesel, da bom postal del nje in se ji trudil pomagati uresničiti zastavljeno. Prav tako verjamem, da se bom tu znova vrnil na reprezentančno raven, kar je eden izmed osebnih ciljev, zato že komaj čakam, da se pridružim soigralcem.«


Tomaž Ocvirk: »Imamo ozek igralski kader, ki se je ob zadnjih poškodbah še zredčil. Ker ker igramo v napornem ritmu sreda-sobota, je za nas pomemben vsak igralec, ki nam lahko pomaga. O Accambrayu ne gre izgubljati besed, njegovi uspehi, kjer je imel pomembno vlogo, kažejo. o kakšnem igralcu je govora. Je odličen igralec, strelec z močnim strelom od daleč, močan v kontaktu in čvrst v obrambi. Veseli me, ker si je želel prihoda k nam. To je namreč tisto kar poudarjam, da si moramo skupaj želeti in verjeti v uspeh.«