Celjani bi bili prvaki že pred majem

Jutri prva zaključna žoga za Celje Pivovarno Laško, zmaga v Trebnjem jim prinese 25. zvezdico. Zormanovi bi podaljšali negotovost.
Fotografija: Celje se je nazadnje v Trebnjem izvleklo z zmago, čeprav je dve minuti pred koncem zaostajalo za tri gole. FOTO: RZS
Odpri galerijo
Celje se je nazadnje v Trebnjem izvleklo z zmago, čeprav je dve minuti pred koncem zaostajalo za tri gole. FOTO: RZS

Na 22 tekmah lige NLB (od 26) rokometaši Celja Pivovarne Laško niso doživeli poraza in če bodo niz nadaljevali jutri, ko bodo gostovali v Trebnjem (18), si bodo že zagotovili naslov državnih prvakov. Zmaga Trima bi podaljšala negotovost v maj, poraz bi pomenil, da je boja za prvaka konec in da bodo pivovarji osvojili 25. prvenstveno zvezdico.

Celjani imajo osem točk prednosti pred ekipo Uroša Zormana, ki pa ima odigrani dve tekmi manj. Edino točko je celjski trener Alem Toskić oddal jeseni prav Trimu, moštvi sta se srečali tudi v četrtfinalu pokala Slovenije, ko je Celje v gosteh zmagalo za gol.

»Pričakujem še en pravi derbi. Obakrat je bilo zelo tesno. Vsi se zavedamo, kaj ta tekma prinaša, zato bomo naredili vse, da osvojimo dve točki,« je razmišljal celjski reprezentant Tilen Kodrin.

Zorman bo storil vse, da bo prvenstvo ostalo odprto. »K nam prihaja trenutno vodilna in neporažena ekipa lige NLB, kar pomeni, da se nam obeta rokometni praznik. Imamo svoje želje in cilje, dali bomo vse od sebe, na koncu pa naj zmaga rokomet.«

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: