Celjani odločeni: V Ukrajini nič več hvaležni gostje

Ekipa Tomaža Ocvirka v nedeljo ob 17. uri pri Motorju iz Zaporožja. Zmaga na široko odpira vrata osmine finala.

Objavljeno
23. november 2018 15.28
Posodobljeno
23. november 2018 15.28
V Jaki Malusu je še veliko rezerv v celjski igri. FOTO: Jure Eržen
Celje - Štiri tekme, 0 točk, razlika v golih 94:128 (-34). To je izkupiček rokometašev Celja Pivovarne Laško na gostovanjih v ligi prvakov. Je čas za prekinitev slabega niza? Če pred jutrišnjo tekmo v Zaporožju (17) vprašate trenerja Tomaža Ocvirka, vsekakor.

Vse tri zmage so Celjani vpisali v Zlatorogu, nazadnje so razbili Zagreb in se zavihteli na želeno 6. mesto v skupini B. Toda v njej so stvari zelo zapletene, ena zmaga te lahko dvigne na 3. mesto in en poraz pahne na zadnjega. PSG ima 16 točk, Szeged 13, potem se začne gneča: Nantes 7, Flensburg, Skjern in Celje po 6, Zaporožje in Zagreb po 5. Letos bosta samo še dve tekmi, po gostovanju v Ukrajini bodo Celjani prihodnji konec tedna gostili še Nantes. V idealnem scenariju bi si lahko že pred zimskim premorom praktično zagotovili izločilne boje, na katere čakajo že peto sezono.
 

Stari dobri Stepanec prebudil Motor


Če so bili PSG, Nantes in Szeged predobri in je bil Zagrebov urok še premočan, pa se slovenskim prvakom ponuja lepa priložnost pri Motorju, ki so ga 4. t. m. premagali s 33:28. Toda stvari so se pri Ukrajincih precej spremenile, odkar je večkratni Motorjev trener Nikolaj Stepanec prevzel delo od Poljaka Patrika Rombela. Na štirih tekmah je vpisal dve zmagi in remi ter edini poraz doživel v Celju, kjer je bilo njegovo moštvo še 10 minut pred koncem v igri za zmago in bi jo morda tudi vzelo, če ne bi bilo v vratih izjemnega Klemna Ferlina.

image
William Accambray je bil v Celju s sedmimi goli najboljši strelec proti Motorju. FOTO: Jure Eržen


Litovec Aidenas Malašinskas v prvem polčasu in Belorus Baris Puhovski v drugem sta prelahko luknjala celjsko obrambo. Na črti je močan beloruski reprezentant Sergej Babičev, za razliko od prve tekme bo tokrat igral levoroki Poljak Pawel Paczkowski. V dobri formi je vratar Genadij Komok.

Motor, ki bi ga utegnil s prihodnjo sezono prevzeti bivši celjski trener Branko Tamše (pred kratkim se je mudil na ogledu v Ukrajini), je nazadnje presenetil v Nantesu in bo zelo motiviran, da se oddolži Celjanom. Zanje morebitni poraz ne bi bil tragičen, dobro pa bi bilo, če bi bil nižji od petih golov, s čemer bi imeli boljši medsebojni izkupiček.
 

Ocvirk: Borba in srce kot z Zagrebom


»To bo zelo zahtevna tekma, a čas je, da se nam odpre tudi v gosteh, imamo lepo priložnost prekiniti slab niz,« je pred odhodom na vzhod Evrope povedal Ocvirk, čigar ekipa je v sredo odpravila Dobovo (41:25): »Preizkusili smo nekatere zamisli, ki jih nameravamo izvesti v Ukrajini in ob tem še prikazati kakšno presenečenje. Vemo, od kod pretijo glavne nevarnosti. Najbolj pomembno pa je, da se borimo v obrambi in pokažemo enako srce kot proti Zagrebu,« se z dobršno mero samozavesti v nov izziv odpravlja Ocvirk.

image
Novinec Rok Ovniček kaže odlične predstave. FOTO: Jure Eržen