Celjani ogrevajo motorje pred Flensburgom

Gorenje klonilo že na prvi tekmi, prvaki suvereni v Izoli. Uspešna debija Zarabca in Vajdla.

Objavljeno
08. september 2019 15.30
Posodobljeno
08. september 2019 15.41
Patrik Leban je za svoj 30. rojstni dan dosegel pet golov iz petih poskusov za Celje v Izoli. FOTO: Slavko Kolar
Ljubljana - Prva tekma, prvi šok za državne podprvake iz Velenja. Rokometaši Loke so se ponovno izkazali za zelo negostoljubne in premagali Gorenje s 27:25. Prvaki iz Celja niso imeli težav v Izoli. Krka, Dobova in Trimo pa so vpisali točke na domačih tekmah prvega kola lige NLB.

Neverjetnih 13:29 je bil izid zadnje tekme med Loko in Gorenjem v dvorani Poden v končnici minule sezone in Velenjčani so bili v vlogi velikih favoritov proti mladi gorenjski ekipi. Toda trener Robert Beguš je znal postaviti pravo taktiko in njegovi fantje so bili ves čas boljši od tekmecev, ki so imeli sicer napad za izenačenje na 26, ampak Vid Levc ga ni izkoristil in končalo se je s 27:25.

Urbanscape Loka je na štartu lige NLB presenetila Gorenje.

Prvaki iz Celja niso imeli težav v vročem vzdušju v Izoli.

Domače točke so vpisali Trimo, Dobova in Krka.


Morda bi se razpletlo drugače, če bi trener Zoran Jovičić imel na razpolago krožna napadalca Vladimirja Bojanića in Miho Kavčiča ter zlasti idejnega vodjo v napadu Aleksa Kavčiča, vendar izgovorov ni iskal. »Zaslužena zmaga domačinov, nismo imeli prave kvalitete, da bi jih lahko premagali. Poznali smo njihov način igre, vendar nam je zmanjkalo samozavesti in ostrine v igri, da bi se nam uspelo odlepiti. Igralci, ki nam manjkajo, so pomembni členi ekipe, in žal tisti, ki so danes dobili priložnost, te niso uspeli izkoristiti,« je bil kritičen trener Gorenja, pri katerem se je z 10 goli izkazal najboljši igralec in strelec prejšnje sezone Matic Verdinek.

Krimu šesti superpokal


Rokometašice Krima Mercatorja so na superpokalu Slovenije v Litiji s 27:22 premagale novomeško Krko in s šesto superpokalno lovoriko začele tekmovalno sezono. Najboljša strelka tekme je bila kapetanka Polona Barič, ki je dosegla deset zadetkov. Najkoristnejša igralka tekme pa je postala vratarka Antonija Mamić.

 

Jesenko lobal Panjtarja


Pri Loki sta jih toliko skupaj dosegla novinec Žan Grojzdek in mladinec Matevž Jesenko. Slednji je pokazal pogum, ko je pri ključni sedemmetrovki lobal bivšega loškega vratarja Aljaž Panjtarja. Trener Beguš ni skrival navdušenja, vendar ga zmaga ni ponesla: »Nekaj smo se le naučili iz prejšnjih porazov proti Gorenju. Vesel sem zmage, vendar nas čaka težka sezona. Imamo samo enega krožnega napadalca, dva vratarja, stara 18 in 19 let, nobenega desnega zunanjega igralca. Stalno moramo improvizirati, ampak ne damo se, trmasti smo.«

image
Matevž Jesenko je pokazal mirne živce pri izvajanju sedemmetrovke za Loko. FOTO: RD Urbanscape Loka


Gorenje bo prvi točki iskalo v soboto, ko bo zaradi zasedenosti Rdeče dvorane tekmo s Krko gostilo v Slovenj Gradcu. Krka je kljub odhodom večine nosilcev igre prišla do zmage proti Mariboru, uspešno je na njeni klopi debitiral Roman Zarabec. Po osem golov sta zabila poletni okrepitvi, Jan Gorela (prej Koper) in Andraž Kete (Gorenje).
 

Hamidović pokazal kakovost


Trimo je z novim trenerjem Ivanom Vajdlom premagal Jeruzalem, poleg prišlekov iz Krke, vratarja Aleksandra Tomića ter Davida Didoviča in Leona Raša, se je že na prvi tekmi v Sloveniji izkazal bosanski up Dino Hamidović in pokazal, zakaj je bil najboljši strelec v BiH. »Čestital bi fantom za borbo in fenomenalni publiki, ki nas je podpirala vseh šestdeset minut. Zdaj ni počitka, čaka nas že priprava na težko gostovanje v Slovenj Gradcu,« je povedal najboljši igralec tekme Hamidović. Še dva zadetka več je vpisal Gal Cirar.

image
Ivan Vajdl je uspešno prestal krst na klopi Trima. FOTO: Dominik Pekeć/RK Trimo


Dobova je potrdila besede novega-starega trenerja Benjamina Teraša, ki je lani vodil Trimo, da je ne zanima zgolj boj za obstanek. Premagala je Koper, ki je izgubil veliko igralcev in bo težko prišel v končnico za prvaka.

Ribnica naprej


Rokometaši Rika Ribnice so se prebili v 2. kolo kvalifikacij pokala EHF. Na povratni tekmi prvega kola so s 27:26 (12:12) v gosteh premagali estonsko Pölvo Serviti. Slovenski predstavnik je prvo tekmo doma dobil z 32:22 (15:10). Pri Ribničanih je bil strelsko najbolj razpoložen Gašper Horvat s sedmimi zadetki, po štiri sta dodala Žan Žagar in Miha Tomšič. Ekipo trenerja Damjana Škaperja v drugem kolu kvalifikacij čaka beloruski SKA Minsk. P. Z.

 

Slavljenec Leban 100-odstoten


Največ zanimanja je za uvod poželo gostovanje prvakov iz Celja pri novincih iz Izole, vendar je bila tekma še najmanj izenačena med vsemi. Gostje so v nabito polni dvorani, v kateri je bilo izjemno vzdušje, pokazali moč in zmagali za 11 golov. V vratih se je z 10 obrambami izkazal mladi novinec Miljan Vujović, Josip Šarac še naprej kaže dobro strelsko formo, dobro tekmo sta odigrala organizatorja igre, Domen Makuc in Patrik Leban, slednji je za svoj 30. rojstni dan imel stoodstoten učinek 5:5.

image
Domen Makuc se je po poškodbi vrnil v dobri formi. FOTO: Slavko Kolar


Trener Tomaž Ocvirk, ki ga v sredo čaka Dobova, v nedeljo pa Flensburg v ligi prvakov, se ni mogel pritoževati: »Čestitke igralcem za izjemno željo in borbo. Po superpokalu smo se morda preveč sprostili na treningih, na kar smo opozarjali fante, ki so se odzvali odlično. Tekmo smo vzeli maksimalno resno, a rezerve še obstajajo, saj smo šele na začetku sezone. Res je lepo igrati tukaj in Izoli želim vse najboljše v nadaljevanju.«

image
Izolski Ribari so priredili izjemno vzdušje na tribuni. FOTO: Slavko Kolar


Urbanscape Loka : Gorenje Velenje 27:25 (14:13)

Dvorana Poden, gledalcev 500, sodnika: I. Ivančič in D. Ivančič.
Loka: Juričan, Marinović; Vrbinc 3, Gartner 1, Dolenc 1, Grojzdek 5, Jamnik 3, M. Jesenko 5 (4), Mali, Tomac-Teržan, Jeseničnik, Pipp 1, A. Jesenko 4, Pokorn, Šibanc 1, Atanasov 3.
Gorenje: Taletović, Panjtar; Celminš, Mazej, Haseljić, Tajnik, Matanović 2, Levc, Šol 3 (1), Miklavčič 3, Drobež 2, Verdinek 10 (4), Grmšek, A. Kavčič, Okleščen 5.
Sedemmetrovke: Loka 4 (4), Gorenje 5 (5); izključitve: Loka 6, Gorenje 6.

Dobova : Koper 30:27 (17:12)

Športna dvorana, gledalcev 300, sodnika Kavalar in Nahtigal.
Dobova: Budalić, Leben; Bradeško 1, Dular, Markušić 3, Kovacs 1, Jezernik 2, Humek, Bura 2, Jazbec, Mladković, Lončar 7 (2), Krnst 1, Kunst 1, Sintič 8, Florajnčič 4.
Koper: Dobaj, Postogna; Dolenc, Žagar, Avsec 1, Krečič 6, Konjević, Moljk 2 (1), Smolnik 7 (4), Sokolič 4, Guček 1, Marić 3, Makuc 2, Stopar, Breznikar 1, Štavar.
Sedemmetrovke: Dobova 2 (2), Koper 5 (5), izključitve: Dobova 12, Koper 10; rdeči karton: Marić (45).

Krka : Maribor 27:25 (11:11)

Dvorana Marof, gledalcev 250, sodnika Smolko in Knez.
Krka: Brajer, Urbič; Bevec, Avsec, Pršina, Hvastija, Irman 3, Jakše 4, Gorela 8 (1), Klemenčič, Rašo 1, Batagelj 1, Kukman 1 (1), Windischer, Matko 1, Kete 8 (3).
Maribor: Ferjan, Kocjančič; Kljun 2, Planinšek, Zugan 2, Sok 4, Hočevar 1, Jerenec 1, Miličević 1, Velkavrh 3, Ranevski 1, Budja 2, Jerebie 6, Sivka 2.
Sedemmetrovke: Krka 6 (5), Maribor 3 (0); izključitve: Krka 6, Maribor 12.

Butan plini Izola : Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:15)

Dvorana Kraška, gledalcev 750, sodnika Sok in Lah.
Izola: Alessio, Logar, Hušić; Gačević 4, Poberaj 1, Božič 1, Brumen 5, Petrović 1, Gašperšič 2, Novak, Miklavec, Beganović 3, Zorič Stepančič 2, Nikolić 2, Čolić.
Celje: Vujović, Ferlin; Cvetko 2, Razgor 3, Marguč 2, Šarac 7, Grošelj, Poteko 1, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 3, Grebenc, Makuc 5, Leban 5 (3), Novak 2.
Sedemmetrovke: Izola 2 (2), Celje 3 (3); izključitve: Izola 6, Celje 8.

Trimo Trebnje : Jeruzalem Ormož 28:24 (9:10).

Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 400, sodnika Leskovec in Vidic.
Trimo: Tomić, Brana; Rašo 2, Udovič 2, Didovič 6, Seferović, Dobovičnik 1, Hamidović 7 (1), Kotar, Kmet, Sašek, Šešić, Redek 1, Grbič, Horžen, Cirar 9 (1).
Jeruzalem: Nunčič, Lukman; Bogadi 1, Šoštarič 3, Čudič 7 (4), Žuran 4, G. Hebar 2, M. Hebar, Šulek, Kocbek 1, Balent, Krabonja 1, Ozmec 2, Mesarić 3, Ciglar.
Sedemmetrovke: Trimo 2 (2), Jeruzalem 4 (4); izključitve: Trimo 8, Jeruzalem 8.

Odigrano v sredo – Slovenj Gradec : Riko Ribnica 33:36 (18:16).

Pari 2. kola, sreda: Celje PL – Dobova, sobota: Ribnica – Maribor, Gorenje – Krka (v Slovenj Gradcu), Koper – Loka, Jeruzalem – Izola, Slovenj Gradec – Trimo.


image
Josip Šarac je dosegel sedem golov za Celje, FOTO: Slavko Kolar