Celjani ohranili mirne živce in zlomili odpor Motorja

Ekipa Tomaža Ocvirka je v rokometni ligi prvakov prišla do druge zmage in zasedla želeno šesto mesto na lestvici.
Fotografija: Igorju Aniću je očitno zelo dobro del prihod rojaka Williama Accambraya, odigral je eno boljših tekem za Celje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Igorju Aniću je očitno zelo dobro del prihod rojaka Williama Accambraya, odigral je eno boljših tekem za Celje. FOTO: Jure Eržen/Delo

Prvega od štirih pomembnih novembrskih izzivov v ligi prvakov so rokometaši Celja Pivovarne Laško opravili z odliko. Motor iz Zaporožja so premagali za pet golov in se z drugo zmago odlepili z dna lestvice v skupini B. Pred njimi sta zdaj dva sosedska derbija z Zagrebom, na katerih bi si lahko na stežaj odprli vrata osmine finala.



Zmaga ekipe Tomaža Ocvirka je bila čista kot solza. Motor ni vodil niti enkrat, na začetku drugega polčasa zaostal za pet golov, se približal na 25:26 in kdo ve, kako bi se razpletlo, če Klemen Ferlin ne bi ubranil čistega strela z levega krila deset minut pred koncem. Ta obramba, ena od šestnajstih, se je izkazala za ključno. Končnica je pripadla pivovarjem, ki so si za prikazano prislužili stoječi aplavz.
 

Navijači skandirali Accambrayu


Boljšega debija v svoji novi dvorani si prvi zvezdnik William Accambray ne bi mogel želeti. Na prvi tekmi lige prvakov v rumeno-modrem dresu se je izkazal s sedmimi goli, bil je nezgrešljiv s sedmih metrov.

»Zelo sem ponosen na zmago, ki smo si jo zelo želeli. Ti dve točki sta pomembni v tako izenačeni skupini. Igrali smo pametno, vedeli smo, da bodo tekme z Zaporožjem in Zagrebom ključne. To je bil dober korak, računam, da jih bo še kar nekaj,« si nadaljevanja lepe zgodbe nadeja Accambray, ki so ga navijači pozdravili s skandiranjem: "Vili, Vili!" »Zelo sem bil počaščen. To je bila lepa dobrodošlica zame. Od sebe sem dal največ, kar zmorem. Lahko sem boljši, ampak ni bilo preveč slabo, pomembna je zmaga.«

Pred Celjani sta zdaj dva sosedska derbija z Zagrebom, na katerih bi si lahko na stežaj odprli vrata osmine finala. Na fotografiji Jaka Malus. FOTO: Jure Eržen/Delo
Pred Celjani sta zdaj dva sosedska derbija z Zagrebom, na katerih bi si lahko na stežaj odprli vrata osmine finala. Na fotografiji Jaka Malus. FOTO: Jure Eržen/Delo


Prva domača zadetka je dosegel edini levoroki igralec na desnem zunanjem položaju Branko Vujović, ki se je v nedeljsko jutro zbudil z vročino. To so mu zbili s tabletami, ampak viroza je naredila škodo. Še dobro, da posledice niso bile vidne.

»Odigral sem, kolikor sem mogel, trener mi je dal malce več počitka, ker celotne tekme ne bi zdržal. Pričakoval sem, da se bo zbralo toliko ljudi, v Celju so vedeli, kako pomembna je bila za nas ta tekma. Ta mesec bo odločilen,« je bil odločen 20-letni Črnogorec, ki je zbral pet golov, občasno ga je na desni strani razbremenil Draško Nenadić. Srb je ob koncu dvakrat podal v zrak Tilnu Kodrinu, ta pa je s krila premagal gostujočega vratarja.

»Na treningih sva to potezo večkrat lepo izvedla, a na tekmi se še ni izšlo. Ko je uspelo prvič, mi je namignil, poskusiva še enkrat,« je bil vesel eden od junakov tekme Kodrin. Med junake lahko prištejemo 17-letnega Tadeja Kljuna, ki je na desnem krilu preživel večino časa, in prerojenega Igorja Anića, ki je s panterskim skokom rešil pomembno žogo.
 

Ferlin ni dvomil o zmagi


Seveda pa je treba prvega med enakimi poiskati v vratarju Ferlinu, ki je bil tudi v ključnih trenutkih osredotočen na svoj posel, tekmo pa končal z dvema zaporednima ubranjenima sedemmetrovkama. Skoraj déjà vu tekme s Flensburgom, ko je zbral 20 obramb. »Prav nobenega strahu pred porazom nisem imel. Že na treningih smo vedeli, da bomo zmagali, če bomo le igrali tako, kot smo se dogovorili. Občinstvo nam je pomagalo, da smo se dovolj hitro pobrali iz krize. Pri tisti obrambi, ki ste jo omenili, sem reagiral nagonsko, šel sem za roko in žoga me je zadela,« je dejal "Ferlo", eden od novincev, ki so se takoj izkazali v Celju. Podobno velja za njegovega bivšega soigralca iz Gorenja Roka Ovnička, ki je popestril napad.

Trener Celjanov Tomaž Ocvirk svojim fantom vliva mirnost. FOTO: Jure Eržen/Delo
Trener Celjanov Tomaž Ocvirk svojim fantom vliva mirnost. FOTO: Jure Eržen/Delo


Trener Ocvirk je tudi po drugi domači tekmi v LP nepremagan. »Lepo je priti sem na novinarsko konferenco z zmago v žepu. Človek bi se lahko kar navadil,« je bil dobre volje Ocvirk, ki svojim fantom vliva mirnost, kakršne od njih prej nismo bili vajeni. »Če je klop mirna in če trener deli nasvete igralcu v stresnih trenutkih, je veliko lažje. Nihče ne dela napak nalašč, takrat je treba igralca spodbuditi in dvigniti. Mirna beseda je vselej dobrodošla,« je pojasnil "Čvari".

Preberite še:

Komentarji: