Celjani po drami v Zagrebu za gol prekratki

Rokometaši Celja so kljub preobratu v drugem polčasu ostali za gol prekratki, v osmino finala lige prvakov potuje Zagreb.

Objavljeno
09. marec 2017 20.45
Rokomet Celje Zagreb
N. Gr.
N. Gr.

Zagreb - Rokometaši Celja so spet ostali na pragu velikega uspeha. Tokrat jih je v zagrebški Areni domača ekipa premagala s 23:21 in se po zaslugi boljše gol razlike na medsebojnih dvobojih uvrstila v osmino finala lige prvakov, Celje pa ostaja praznih rok.

Obe ekipi sta bili zaradi pomembnosti dvoboja zelo nervozni na začetku tekme, zato se je mreža prvič zatresla šele po skoraj štirih minutah. Zagreb je takoj prevzel pobudo na tekmi in tudi s pomočjo navijačev nadzoroval potek prvega polčasa, Celjane je v igri ohranjal razpoloženi Borut Mačkovšek s petimi zadetki. Razpoložen je bil tudi vratar Urban Lesjak, manjkala pa je pomoč Blaža Janca, Mihe Zarabca in Žige Mlakarja. Zagreb je po polovici tekme vodil s 14:10.

Drugi del se je začel še slabše, domačini so hitro pobegnili na +7, Celjane je tepla premalo agresivna igra v obrambi. Ko se je po 40. minutah igre že zdelo, da z osmino finala ne bo nič, se je začel preobrat v slogu velikega slavja Slovenije na svetovnem prvenstvu proti Hrvaški. Celjani so se razleteli po igrišču, Lesjak je zaklenil vrata, prednost Zagreba je kopnela. Pet minut pred koncem so imeli domačini le še zadetek prednosti, a nato niso dovolili, da se ponovi zgodba iz dvorane Bercy. Še zadnjič so stopili na plin in zadržali nujno potrebna dva zadetka prednosti za končnih 23:21. 

»Na začetku smo potrebovali nekaj minut, da smo se navadili na ritem tekme. Nato pa so nas ves čas ustavljali in nam niso dovolili več. Razlika je bila že ob polčasu visoka, nato so jo s pomočjo sodnikov še povišali, a smo se z izjemno borbo vrnili. Ko smo bili čisto skupaj, pa znova sodniške odločitve, ki so naravnost smešne za sam rokomet in to raven evropskega tekmovanja,« je razočaranje v Zagrebu opisal najboljši strelec Celja Borut Mačkovšek.  

Če bi Celjani igrali vsaj približno tako dobro, kot so v Zlatorogu, ko se v prejšnjem krogu razbili Rhein-Neckar Löwen, potem zmaga v Zagrebu ne bi bila vprašljiva tudi ob nekaterih spornih sodniških odločitvah v končnici tekme. Tako pa ostaja grenak priokus ob še eni zapravljeni priložnosti za povratek med evropsko elito, ki bi si ga Celje z nekaterimi letošnjimi predstavami zagotovo zaslužilo.  

LIGA PRVAKOV, IZIDI

Zagreb - Celje Pivovarna Laško 23:21 (14:10)
Horvat, Pavlovčić in Mandalinić 6; Mačkovšek in Janc 6, Marguč 3.

Rhein-Neckar Löwen - Pick Szeged 24:30 (12:14)