Celjani pred Parizom zanesljivi: 14 strelcev

Državni prvaki iz Celja Pivovarne Laško so v prvi tekmi 19. kola za deset golov ugnali Sviš.

Objavljeno
20. februar 2019 20.10
Posodobljeno
20. februar 2019 20.15
Jaka Malus se je vrnil na igrišče. FOTO: Uroš Hočevar
Celje - Vseh 14 igralcev v polju se je vpisalo med strelce, ko so rokometaši Celja Pivovarne Laško v prvi tekmi 19. kola lige NLB s 40:30 premagali Sviš iz Ivančne Gorice. Samo vratarja Klemen Ferlin in Aljaž Panjtar, ki sta si razdelila polčasa, nista zatresla nasprotne mreže. Najboljši strelec je bil Gal Marguč s sedmimi goli in se očitno vrača v pravo formo po dolgotrajni odsotnosti. Po daljšem času je zaigral tudi Jaka Malus.

»Občutki po petih tednih od poškodbe so bili sprva mešani, imel sem občutek, da noga še ni povsem prava, saj sem s treningi začel šele ta teden. A vidim, da je bil predvsem strah tisti, ki me je malce držal nazaj, a sem se nato sprostil in brez težav odigral srečanje. Super občutek je, ko se vrneš takole in zmagaš z desetimi zadetki razlike, sedaj pa seveda priprave na Pariz,« je za klubsko spletno stran povedal organizator igre Malus in že omenil naslednji izziv, ko v nedeljo v Zlatorog prihaja zvezdniški PSG. Celjani nujno potrebujejo zmago za ohranitev upanja na nastop v osmini finala lige prvakov.

Celje Pivovarna Laško :  Sviš Ivančna Gorica 40:30 (21:16)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 330, sodnika Mar. in Mat. Pirc.
Celje: Pantjar (5 obramb), Ferlin (6); Jurečič 3, Malus 3, Kljun 3, Rakita 1, Razgor 4, Ovniček 1, Marguč 7, Šarac 3, Nenadić 3 (2), Accambray 3, Kodrin 4, Horžen 2, Makuc 1, Anić 2; Sviš: Škorc (1 obramba), Vencelj (3); Knez 1, Zafran 7 (1), Fink 6, Tekavčič 6, Hrovat, Stopar 3, Bregar, A. Kutnar 1, Krabonja 3, Zlatnar, M. Košir 2, M. Kutnar, D. Košir, Ropič 1; sedemmetrovke: Celje 4 (2), Sviš 2 (2); izključitve: Celje 6, Sviš 2.

Sobota: Gorenje – Urbanscape Loka (17), Maribor – Dol TKI Hrastnik, Koper – Jeruzalem Ormož (19), Riko Ribnica – Trimo Trebnje (19.30); nedelja: Dobova –Krka (18.15)
Vrstni red: Celje 34, Ribnica 29, Gorenje 26, Maribor 21, Loka 20, Koper 19, Trimo 18, Krka 17, Dobova in Jeruzalem po 12, Dol 7, Sviš 4.


Dvoboj prve in zadnje ekipe so Celjani začeli odločno, izpeljali kar nekaj nasprotnih napadov in hitro povedli z 8:3. Po minuti odmora gostujočega trenerja Aleksandra Polaka so nekoliko stopili iz plina in Sviš je to izkoristil ter nekako uspel držati zaostanek na teh petih, šestih zadetkih razlike.

image
Gal Marguč je dosegel sedem golov. FOTO: Blaž Samec


Ko je njegov kolega Tomaž Ocvirk dodobra spremenil postavo, se je ta nekaj časa lovila, gostje pa so se približali na minus dva. A po minuti odmora je razlika znova narasla in ob polčasu znašala pet zadetkov.

V drugem delu je prvič po poškodbi na parket stopil tudi omenjeni Malus, gostitelji pa so brez težav držali oziroma višali prednost ter varčevali z energijo.