Celjani še naprej računajo na Gregorja Ocvirka

V taboru rokometnih državnih prvakov so se odzvali na medijski zapis, češ da se je mladenič znašel v nemilosti kluba.
Fotografija: Gregor Ocvirk je, kot trdijo v klubu, v Celju še naprej zaželen. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Gregor Ocvirk je, kot trdijo v klubu, v Celju še naprej zaželen. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Celje – Pri rokometnem državnem prvaku Celju Pivovarni Laško so se z javnim sporočilom odzvali na današnje navedbe slovenskega športnega dnevnika, češ da se je junak nedavnega zlatega mladinskega evropskega prvenstva Gregor Ocvirk znašel v nemilosti klubskega vodstva in strokovnega štaba ter da v kolektivu ni več zaželen.


Klubski odziv


V klubu so pojasnili: »Težave smo vselej doslej reševali znotraj kluba in niti v Ocvirkovem primeru ne bo nič drugače. Z njim smo takoj po končanem evropskem prvenstvu za igralce do 20 let sedli, mu ponudili močno izboljšano pogodbo, zanj natisnili komplet športne opreme, rezervirali letalsko vozovnico za nastop na turnirju v Strugi. Klub je nanj računal in tako bo tudi v prihodnje. Od 30. julija ga pričakujemo na treningih, do njega izpolnjujemo vse pogodbene obveznosti. Vkolikor se po zadnjih dogodkih ne vidi v naši zgodbi, smo njemu in zastopnikom povedali, da mu ne nameravamo delati težav.« S to izjavo je klub do nadaljnjega – do morebitnih sprememb – zaključil komunikacijo glede Ocvirkovega statusa.


Najprej po superpokalno krono


Celjani bodo sicer novo sezono odprli s tradicionalnim superpokalnim dvobojem, prihodnjo sredo jih bo v Novem mestu ob 20. uri izzivala Krka. Pivovarji bodo lovili že sedmo lovoriko, peto zapovrstjo. Dolenjci so v minuli sezoni zasedli zgodovinsko drugo mesto v pokalnem tekmovanju. Tri dni pozneje bodo v novo sezono vstopila še dekleta, ob 16. uri si bosta v Velenju nasproti stala Krim Mercator in Zagorje, ki ima z Alešem Filipčičem novega trenerja.
 

Komentarji: