Celjani stežka do sedmega superpokala (FOTO)

Prva lovorika v sezoni je pripadla prvakom, a je Gorenje pokazalo zobe.

Objavljeno
30. avgust 2019 22.50
Posodobljeno
30. avgust 2019 22.51
Celjani so se z navijači prešerno veselili superpokala. FOTO: Leon Vidic
Slovenj Gradec - Kako pomembna je vsaka lovorika, spoznaš šele, ko jo izgubiš. Rokometaši Celja Pivovarne Laško nikakor niso hoteli podoživeti lanskega razočaranja iz Novega mesta, premagali so večne tekmece iz Gorenja in sedmič osvojili superpokal Slovenije. Bilo je 25:23 po razburljivi tekmi.

V Slovenj Gradcu so imeli državni prvaki v prvem polčasu precej težav v napadu, a so izkoristili težave pokalnih zmagovalcev, ki so bili brez klasičnega krožnega napadalca, novinec Vladimir Bojanić in Miha Kavčič sta bila rahlo poškodovana, na drugi strani so imeli Celjani na črti povratnika Vida Poteka in Kristjana Horžena, za rezervo še Stefana Žabića.

image
Tomaž Ocvirk je popravil napako Branka Tamšeta iz prejšnje sezone. FOTO: Leon Vidic


Celjski trener Tomaž Ocvirk je že po 20 minutah zamenjal vse igralce v polju, na drugi strani je bil Zoran Jovičić prisiljen improvizirati v rotaciji, dolžina in kakovost klopi pa je na koncu tudi odločila zmagovalca, čeprav je bila tekma zanimiva do konca.
 

Po 7:7 kmalu 15:10


Odkar je Grega Okleščen, okrepitev iz Krke, izenačil na 7:7, so na parketu dvorane v Slovenj Gradcu, kjer so navijači obeh taborov uprizorili vzdušje, kakršno pritiče derbiju, zagospodarili Celjani in po golu rekonvalescenta Matica Grošlja prišli do vodstva s 13:9.

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 25:23 (13:10)

Športna dvorana Slovenj Gradec, gledalcev 800, sodnika Majer in Žitnik.
Celje: Ferlin (9 obramb), Vujović; Leban 3 (2), Silva 3, Grebenc 1, Poteko 1, Šarac 6, Makuc 1, Marguč 1, Žabić, Kodrin 2, Grošelj 3, Horžen 3, Cvetko, Razgor 1, Novak; Gorenje: Taletović (5 obramb), Panjtar (5); Okleščen 4, Šol, Mazej, Haseljić, Tajnik, Matanović 5 (3), Levc 3, Miklavčič, Drobež, Verdinek 4, Grmšek, Šiško, A. Kavčič 7, Celminš; sedemmetrovke: Celje 2 (2), Gorenje 5 (3); izključitve: Celje 10, Gorenje 2.


Ko je na začetku drugega polčasa na semaforju pisalo 15:10, so bili borbeni Velenjčani praktično izgubljeni, v igri sta jih držala vratar Aljaž Panjtar, še pred tremi meseci član Celja, in Aleks Kavčič. Pridružila sta se jima Matic Verdinek, najboljši igralec pretekle sezone, in Slovenjgrajčan Vid Levc, ki je znižal na 17:18.

image
Zoran Jovičić je bil lahko ponosen na borbenost igralcev Gorenja. FOTO: Leon Vidic

 

Ferlin pokazal formo


Eno ključnih obramb je zatem vpisal Klemen Ferlin, ki je pokazal, da mu trdovratne težave z alergijo niso vzele vratarskih občutkov, ubranil je strel reprezentančnega kolega Verdinka, nakar so v končnici 23-kratni prvaki, ki se bodo še morali soočiti z bremenom vloge favoritov, z obilo muke le osvojili 12. superpokal.

image
Josip Šarac je bil najboljši igralec tekme. FOTO: Leon Vidic


Ključne zadetke so dosegli mladi Horžen, Gal Marguč in Josip Šarac, igralec tekme. »Individualna nagrada mi pomeni nič v primerjavi z zadovoljstvom, ker sem končno osvojil superpokal, potem ko nam je lani spodletelo proti Krki. To je za to novo ekipo, v kateri je devet novih fantov, velika spodbuda za naprej. Čaka pa nas še veliko dela, nikakor si ne bi smeli dovoliti takšnih napak, po katerih se je prednost s petih golov stopila na enega. Ampak za začetek je občutek dober,« je povedal Hrvat Šarac, ki je dosegel šest golov.
 

Napoved burne sezone


Glede na videno na Koroškem, kjer se spet veselijo prvoligaškega rokometa, je že jasno, da bosta v ligi NLB, ki jo bosta favorita začela čez teden, obeta zelo napet boj za 29. prvenstveno zvezdico. Aleks Kavčič je bil prvi strelec tekme s sedmimi goli, ampak to mu je v slabo tolažbo.

image
Celjani so zmagovalci 12. superpokala. FOTO: Leon Vidic


»Nismo razočarali, še posebej, ker smo bili brez krožnih napadalcev. Ampak treniramo za to, da premagamo Celje in to nam ni uspelo, zato sem razočaran. Upam in verjamem, da nam bo z dobrim delom že na naslednji tekmi v prvenstvu. Takrat pa si ne bomo smeli privoščiti takšnih napak, zaradi katerih smo bili vedno v zaostanku in so nam zato ob koncu pošle moči,« je izjavil Škofjeločan.

image
Grega Okleščen se je pokazal v dobri luči po osebnih težavah pred meseci. FOTO: Leon Vidic