Celjani tudi iz Kopra brez prask

Prvaki so v Bonifiki vpisali še sedmo zmago na sedmi tekmi. V nedeljo bodo gostili Elverum.

Objavljeno
16. oktober 2019 21.30
Posodobljeno
16. oktober 2019 22.32
Celjani (v rožnatem Kristjan Horžen) so iz Kopra odnesli ves plen. FOTO: Mavric Pivk
Koper - Rokometaši Celja Pivovarne Laško ostajajo s polnim iztržkom v državnem prvenstvu. Danes so zmagali v Kopru in vpisali še sedmi par točk na prav toliko tekmah lige NLB. Bilo je 26:20. Na vrhu lestvice se jim lahko pridruži Riko Ribnica, če bo v soboto zmagala pri neugodni Dobovi.

Za ekipo trenerja Tomaža Ocvirka, ki ni mogel računati na rahlo poškodovana Vida Poteka in Domna Makuca, je bila tekma na Obali dobra generalka pred še bolj pomembno nedeljsko tekmo, ko bo v ligi prvakov v Zlatorogu gostoval norveški Elverum, neposredni tekmec v boju za osmino finala.

Koprčani trenerja Uroša Rapotca so se dobro držali le na začetku (3:3), potem pa izgubili preveč žog (deset v prvem polčasu) in do odmora zaostali za sedem pet golov. Gal Marguč je bil s petimi goli prvo ime prvega polčasa.

Koper : Celje Pivovarna Laško 20:26 (8:15)

Dvorana Bonifika, gledalcev 600, sodnika Teršek in Žibret.
Koper: Postogna (2 obrambi), Dobaj (6); Štavar, Dolenc, Žagar 1, Avsec 6, Krečič 3 (1), Konjević 1, Moljk 1, Smolnik 4 (2), Sokolič 1, Guček 1, Marić 1, Makuc, Stopar 1, Breznikar; Celje: Vujović (5 obramb), Ferlin (2); Cvetko, Razgor 1, Marguč 5, Šarac 3, Grošelj 2, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 1, Horžen 1, Grebenc, Makuc, Leban 7 (2), Novak 4; sedemmetrovke: Koper 4 (3), Celje 2 (2); izključitve: Koper 4, Celje 6.


V drugem so Koprčani vzpostavili ravnotežje in se dobro upirali 23-kratnim prvakom, ki niso imeli razpoloženega vratarja, je pa mladi Miljan Vujović v 45. minuti pri 16:20 ubranil sedemmetrovko Gregi Krečiču in preprečil gostiteljem, da bi se z igralcem več približali na tri gole, kar bi lahko naredilo končnico bolj zanimivo. Razlika štirih golov je bila spet štiri minute pred koncem (20:24), ko pa je bila tekma že odločena.

image
Patrik Leban je bil najboljši strelec tekme s sedmimi goli. FOTO: Slavko Kolar/CPL


So pa Celjani zmagali z najnižjo razliko v sezoni, kar je lahko spodbuda za mlado koprsko zasedbo. Pri gostih je na koncu Patrik Leban zbral sedem golov, Marguč je ostal pri petih. Pri Koprčanih je bil najbolj pri strelu Jaka Avsec s šestimi zadetki.

V naslednjem kolu bo 30. t. m, po reprezentančnem premoru, derbi med vodilnima ekipama Ribnice in Celja.

Tomaž Ocvirk, trener Celja: »V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, v drugem smo poizkušali minutažo razdeliti med vse igralce, a ti niso nadaljevali v ritmu, ki smo ga imeli v prvem delu. V fazi obrambe smo padali v igri ena na ena in dovolili Kopru, da se je približal. Po minuti odmora smo se zbrali, postavili stvari na svoje mesto in tekmo zanesljivo pripeljali do pomembne zmage.«